Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Pierde SC Miercurea Ciuc titlul din oficiu? Patru hocheişti nu au viză de joc

Pierde SC Miercurea Ciuc titlul din oficiu? Patru hocheişti nu au viză de joc

Pierde SC Miercurea Ciuc titlul din oficiu? Patru hocheişti nu au viză de joc
Sursa foto: steaua ciuc
24 Mar 2010   •   14:33

Societatea Românească de Medicină Sportivă a lansat, miercuri, bomba în hocheiul românesc. Sport Club Miercurea Ciuc, aflată, la doar o victorie în faţa Stelei de un nou titlu naţional, ar fi folosit jucători fără avize medicale. Cu toate acestea, preşedintele Comisiei de Disciplină a FRHG a declarat că acestea sunt în regulă. Problemele nu-s încheiate, totuşi, patru hocheişti ciucani neavând acte de joc aprobate de Federaţie.
"În România, conform legislaţiei în vigoare, avizul medico-sportiv nu poate fi dat decât de către medicii specialişti şi primari de Medicină Sportivă în policlinici/cabinete de stat sau private, acreditate pe această specialitate. În consecinţă avizele medico-sportive ale echipei de hochei pe gheaţă Sport Club Miecrurea Ciuc pentru sezonul actual sunt ilegale şi jucătorii nu ar fi trebuit acceptaţi la antrenamente şi competiţii. Societatea Română de Medicină Sportivă va sesiza Federaţia de Hochei şi Colegiul Medicilor Harghita ca astfel de evenimente să nu mai aibă loc", a comunica Societatea Românească de Medicină Sportivă, potrivit Mediafax.
Răspunsul oficialilor de la Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă de venit repede, Andrei Csiki afirmând că nu este nimic în neregulă cu avizele medicale, dar "driblând" problema vizelor de joc care le lipsesc unor jucători.
"În primul rând, Steaua nu a depus o contestaţie pentru că aceasta se înregistrează şi se plăteşte, ci a sesizat câteva nereguli. În ceea ce priveşte valabilitatea vizelor medicale la patru dintre jucătorii Sport Club-ului, Comisia de Disciplină a hotărât că acestea sunt valabile. Această decizie s-a luat pe baza ordinului ministerului Sănătăţii, din 2003, care spune că în judeţele unde nu sunt cabinete medico-sportive acreditate, Direcţia Judeţeană poate stabili un medic care să se ocupe de aceste vize", a declarat preşedintele Comisiei de Disciplină, Csiki Andras, pentru Prosport.
Oficialii Stelei au sesizat conducerea FRHG că jucătorilor Mikko Niinikoski, Norbert Kovacs, Jozef Hruby şi Toms Bluks le-ar lipsi actele de legitimare la Federaţiei. Csiki nu ştie care va fi rezultatul acestui demers şi declină competenţa.
"Cei patru au primit drept de joc, au toate actele făcute la FRHG, însă nu ştim de ce nu au carnete de joc. Am decis că nu noi trebuie să luăm o hotărâre în această situaţie, pentru că nu avem niciun drept să dăm pierdute sau câştigate meciuri, această problemă fiind înaintată Biroului Federal", a încheiat Csiki, preşedintele Comisiei de Disciplină.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: miercurea ciuc
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close