Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Pluşenko se îndreaptă spre al doilea titlu olimpic consecutiv

Pluşenko se îndreaptă spre al doilea titlu olimpic consecutiv

Pluşenko se îndreaptă spre al doilea titlu olimpic consecutiv
17 Feb 2010   •   13:33

Maiestuosul Evgheni Pluşenko a tras un semnal de alarmă pentru adversarii săi de la Jocurile Olimpice şi i-a anunţat că a revenit în forţă, graţie unei evoluţii excelente în programul scurt de patinaj artistic de la Vancouver.

Medaliat cu aur la 2006, Pluşenko a obţinut 90,85 puncte, însă are nevoie de un program cel puţin la fel de reuşit dacă vrea să devină primul om în şase decenii care câştigă două titluri olimpice consecutive, în condiţiile în care primii trei sportivi sunt separaţi doar de 0,6 puncte.

Campionul mondial Evan Lysacek s-a clasat al doilea cu 90,30 puncte, iar japonezul Daisuke Takahashi al treilea cu 90.25 puncte.

Pluşenko, susţinut şi de francezul Brian Joubert, a declarat că un titlu olimpic nu ar trebui să ajungă la un sportiv care nici măcar nu încearcă să realizeze un cvadruplu tulup (patru rotaţii în aer), însă Lysacek şi Takahashi i-au demonstrat că se pot lupta pentru medalia de aur şi fără complicata execuţie. Totuşi, rusul a fost singurul concurent care a efectuat o combinaţie cvadruplu tulup-triplu tulup perfectă, în debutul exerciţiului, iar juriul şi spectatorii l-au răsplătit cu note mari şi aplauze la scenă deschisă.

"Sunt mulţumit de programul meu, deoarece a fost greu să evoluez azi. Am slăbit două kilograme, nu am mâncat nimic toată ziua. Am dureri musculare şi mă voi duce la medic. Publicul a fost fantastic. După combinaţia cvadruplu-triplu, strigătul mulţimii mi-a dat curaj", a declarat patinatorul rus.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close