Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Premieră la JO de iarnă. Tina Maze şi Dominique Gisin au câştigat aurul în proba feminină de coborâre

Premieră la JO de iarnă. Tina Maze şi Dominique Gisin au câştigat aurul în proba feminină de coborâre

Premieră la JO de iarnă. Tina Maze şi Dominique Gisin au câştigat aurul în proba feminină de coborâre
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    12 Feb 2014   •   11:53

Tina Maze (Slovenia) şi Dominique Gisin (Elveţia) au devenit campioane olimpice în proba feminină de coborâre din cadrul concursului de la Soci, o premieră în istoria schiului alpin la JO.

Cele două sportive au încheiat cursa în acelaşi timp, 1:41.57, şi vor primi medaliile de aur, astfel că cea de argint nu se va mai acorda. În schimb, bronzul a fost obţinut de o altă reprezentantă a Elveţiei, Lara Gut, care a fost cronometrată în 1:41.67.

Ania Monica Caill, reprezentanta României în proba de coborâre, nu a reuşit să încheie cursa.

Nu este pentru prima oară când doi sportivi împart o medalie într-o probă de schi alpin la Jocurile Olimpice, însă niciodată nu s-a întâmplat ca egalitatea să fie înregistrată pe primul loc.

În 1964, la Innsbruck, Christine Goitschel (Franţa) şi Jean Saubert (SUA) au împărţit medalia de argint la slalom uriaş, în timp ce, în 1992, Dian Roffe (SUA) şi Anita Wachter (Austria) au încheiat la egalitate pe locul 2 în aceeaşi probă.

La masculin, elveţianul Didier Cuche şi austriacul Hans Knauss au împărţit medalia de argint la Super-G în 1998.

Tina Maze, dublă medaliată cu argint la Vancouver în 2010, a adus primul aur olimpic din istoria participărilor Sloveniei la Jocurile Olimpice de iarnă, completându-şi astfel un palmares care mai curpinde două titluri mondiale.

De cealaltă parte, Dominique Gisin se află la primul mare rezultat al carierei, de-a lungul căreia obţinuse doar trei victorii de etapă în Cupa Mondială.

Gisin este prima sportivă din Elveţia care câştigă aurul la coborâre după Michela Figini, în 1984, la Sarajevo.

Maria Hoefl-Riesch (Germania), campioana olimpică de la super-combinată la Soci, a ratat şansa de a egala recordul de patru medalii de aur la JO al croatei Janica Kostelic, clasându-se doar pe locul 13.

×
Subiecte în articol: jo2014 soci2014 JO de iarna JO de la Soci
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close