Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Premiile "Laureus": Roger Federer şi Usain Bolt, în cursa pentru titlul "Sportivul anului 2009"

Premiile "Laureus": Roger Federer şi Usain Bolt, în cursa pentru titlul "Sportivul anului 2009"

Premiile "Laureus": Roger Federer şi Usain Bolt, în cursa pentru titlul "Sportivul anului 2009"
11 Feb 2010   •   18:23

Roger Federer este favorit pentru a cuceri al cincelea său trofeu "Sportivul anului", după ce a fost nominalizat, joi, pentru premiile sportive "Laureus".

Premiile, care vor fi decernate pe 10 martie, recunosc realizările sportivilor în anul 2009, un an în care Roger Federer l-a întrecut pe Pete Sampras la numărul de titluri de Mare Şlem cucerite la simplu.

Federer a cucerit anul trecut al şaselea titlu la Wimbledon, precum şi primul titlu la Roland Garros. După patru premii "Laureus" consecutive, Federer a fost întrecut în 2009 de atletul jamaican Usain Bolt, iar acum vrea să egaleze performanţa atletului etiopian Kenenisa Bekele.

Tenismanul are concurenţă şi în acest an din partea lui Usain Bolt, care a fost nominalizat după ce a cucerit trei medalii de aur la Campionatul Mondial de atletism.

Printre nominalizaţi se mai numără: Kenenisa Bekele, Lionel Messi, Alberto Contador şi Valentino Rossi.

Sportiva anului
Atleta jamaicană Shelly-Ann Fraser, înotatoarea italiană Federica Pellegrini, atleta americană Sanya Richards, înotatoarea germana Britta Steffen, schioarea americana Lindsey Vonn şi jucătoarea americană de tenis Serena Williams.

Echipa anului
FC Barcelona, Brawn GP, naţionala de fotbal feminin a Germaniei, echipa de baschet LA Lakers, echipa de base-ball New York Yankees şi repreznetativa de rugby a Africii de Sud.

Performanţa anului
Jenson Button - a câştigat Campionatul Mondial de Formula 1
Mark Cavendish - a câştigat şase etape în Turul Franţei, un record pentru un rutier britanic
Tom Dalei (sărituri în apă) - a câştigat medalia de aur în proba de platformă 10 metri la Campionatele Mondiale, la vârsta de 15 ani
Juan Martin del Potro - a câştigat US Open la vârsta de 21 de ani, învingându-l în finala pe Roger Federer
Ji Yai Shin (Coreea de Sud, golf) - debutantul anului în US LPGA Tour
VfL Wolfsburg (Germania, fotbal) - a câştigat pentru prima dată titlul în Germania

Revenirea anului
Lance Armstrong (SUA, ciclism), Kim Clijsters (Belgia, tenis), Jessica Ennis (Marea Britanie, atletism), Brett Favre (SUA, fotbal american), Blanka Vlasici (Croatia, atletism), Tom Watson (SUA, golf).

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close