Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, suspendat şi amendat de forul internaţional. Ce a făcut românca

Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, suspendat şi amendat de forul internaţional. Ce a făcut românca

Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, suspendat şi amendat de forul internaţional. Ce a făcut românca
25 Iun 2012   •   14:37

Preşedintele FR Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu, a declarat luni, că a fost amendată cu 5.000 de franci elveţieni şi suspendată de Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) din Comisia Tehnică, decizie la care va face apel.

Comisia de Disciplină a forului internaţional de profil a decis la finalul săptămânii trecute să o suspende până în 2016, din Comisia Tehnică a forului european pe Irina Deleanu, decizia fiind luată după declaraţii ale oficialului român la adresa unei concurente din Cipru, după un concurs preolimpic din luna ianuarie.

"Am aflat decizia lor, avem dreptul să depunem apel în 21 de zile şi desigur că o vom face, doar să punem la punct strategia cu avocaţii. Mă consider nevinovată şi vom merge până la capăt, la TAS. Sentinţa este ciudată, având în vedere că anul viitor îmi expiră mandatul în Comisia Tehnică, deci practic mă suspendă dintr-o poziţie pe care nu o voi deţine în intervalul 2013-2016. Între timp, mama fetei de care am vorbit atunci, a ajuns arbitră, vrea funcţii importante în federaţie, deci…. ce să mai spunem?", a declarat Irina Deleanu, citată de Mediafax.

FIG şi-a explicat decizia prin faptul că "Irina Deleanu a adus acuzaţii serioase federaţiei şi a pus sub semnul întrebării abilităţile gimnastei cipriote Chrystalleni Trikomiti, sugerând că ar fi primit un tratament preferenţial la acel concurs".

Forul internaţional de profil a decis ca Deleanu să plătească şi suma de 5.000 de franci elveţieni, reprezentând o parte a cheltuielilor de judecată.




×
Subiecte în articol: suspendat amendat
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close