Antena 3 Sport Alte sporturi Primele medalii pentru Slovenia şi Cuba, la aruncarea ciocanului, respectiv triplusalt

Primele medalii pentru Slovenia şi Cuba, la aruncarea ciocanului, respectiv triplusalt

18 Aug 2009   •   03:18
Primele medalii pentru Slovenia şi Cuba, la aruncarea ciocanului, respectiv triplusalt

Campionul olimpic Primoz Kozmus din Slovenia a câştigat prima medalie de aur din istorie pentru ţara sa la aruncarea ciocanului, învingându-l pe fostul campion olimpic Szymon Ziolkowski din Polonia. Alexei Zagornîi din Rusia a cucerit medalia de bronz.

Kozmus a preluat conducerea în finală cu a doua sa încercare, dar şi-a îmbunătăţit evoluţia la 80,84 metri la ultima aruncare, când medalia de aur era deja asigurată.

Ziolowski, aflat la cea mai bună evoluţie de când a cucerit aurul la Olimpiada din 2000 şi la Mondialele din 2001, de la Edmonton, a aruncat la 79,3 metri, în timp ce Zagornîi a atins 78,09 metri.

Cristina Bujin, locul 7 la triplusalt
Altfel, cubaneza Yargelis Savigne şi-a apărat cu succes titlul în proba feminină de triplusalt. Sportiva de 24 de ani a sărit 14,95 de metri şi a învins-o pe compatrioata Mabel Gay, cu 14,61, şi rusoaica Anna Pyatykh, cu 14,58. Cristina Bujin, reprezentanta României în finala mondială de triplusalt, a încheiat competiţia pe locul al şaptelea. Sportiva noastră a sărit 14,26 metri din prima săritură, rezultat ce i-a asigurat locul al treilea după prima serie de sărituri, dar doar locul al şaptelea la final.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close