Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Primul turneu internaţional de bowling din România şi-a desemnat campionii

Primul turneu internaţional de bowling din România şi-a desemnat campionii

Primul turneu internaţional de bowling din România şi-a desemnat campionii
29 Noi 2010   •   16:11

Primul turneu internaţional de bowling în sistem open din România, IDM Bucharest International Bowling Open, s-a incheiat duminică cu victoria lui Brian Voss, locul 13 mondial, campion în PBA National Championship, care a obţinut un premiu de 2.000 de euro. Podiumul a fost completat de Takis Karetsos, din Grecia, care s-a calificat în finală după ce a învins, cu scor 2-1 în semifinală, doi jucători români: Marius Piticariu și Viorel Simut. Locul trei a fost ocupat de Stuart Williams, din Marea Britanie, care a fost învins de Brian Voss în semifinală.



„Primul turneu internaţional de bowling din România a fost un succes atât prin numărul de jucători înscriși, care ne-a depășit așteptările, cât și prin nivelul înalt al jocului care ne-a făcut remarcaţi în circuitul internaţional. Avem încredere că IDM Bucharest International Bowling Open va stabili o tradiţie la noi și ne așteptăm ca la ediţia din următorul an să avem și mai mulţi jucători români în finală,” a declarat Marius Briciu, director IDM Club şi organizatorul turneului.

Turneul s-a desfășurat în perioada 22-28 noiembrie la Clubul IDM din Bucureşti sub egida World Tenpin Bowling Association (WTBA) şi European Tenpin Bowling Federation (ETBF) și a fost dotat cu premii totale de 10.000 de euro. Competiţia a atras peste 100 de jucători profesionişti din campionatele europene şi din Statele Unite, printre aceştia numărându-se profesionişti din Top 50 mondial precum Zara Gilles, Stuart Williams şi Matt Miller din Marea Britanie; David Canady, medaliat cu bronz la Campionatul European din anul 2009, şi Brian Voss. în finala de duminică, 28 noiembrie, s-au calificat 24 de jucători.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close