Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Retragere ruşinoasă la sumo. Asashoryu renunţă la carieră după un scandal în club

Retragere ruşinoasă la sumo. Asashoryu renunţă la carieră după un scandal în club

Retragere ruşinoasă la sumo. Asashoryu renunţă la carieră după un scandal în club
Sursa foto: Asashoryu
04 Feb 2010   •   18:20

Luptătorul de sumo Asashyoru, care are al treilea număr din istoria sportului, 25, s-a retras joi din activitate după ce şi-a pătat imaginea implicându-se într-un scandal într-un club. Sportivul de 29 de ani, pe numele său real Dolgorsuren Dagvadorj, i-a spart nasul unui bărbat într-un club de noapte din Tokyo pe 16 ianuarie. Conferinţa de presă ţinută de Asashoryu a fost una emoţionantă, în care acesta şi-a cerut scuze şi a sfârşit prin a plânge.
"Asashoryu a părut resemnat şi şi-a anunţat retragerea din cauza unui comportament ce nu are nicio scuză, iar consiliul a acceptat acest lucru. Vreau să-mi prezint scuze în faţa fanilor şi faţă de persoana rănită în incident. Mă voi asigura că aşa ceva nu se va mai întâmpla", a declarat preşedintele Asociaţiei Japoneze de Sumo, Musashigawa, potrivit Mediafax.
Asashoryu şi-a anunţat retragerea din activitate în cadrul Consiliului de Administraţie al AJS, unde fusese chemat pentru a explica incidentul. Conducerea instituţiei nu l-a tratat cu mănuşi pe luptător după izbucnirea scandalului, pentru a arăta că nu tolerează nici un fel de gest urât. Asashoryu a înţeles mesajul şi a anunţat în faţa Consiliului, cu lacrimi în ochi:
"Mă retrag. Am cauzat multe probleme şi ştiu asta", a declarat luptătorul al cărui nume înseamnă, în limba japoneză, "Dragonul albastru de dimineaţă".
Plecarea lui Asashoryu este o lovitură grea dată acestui sport, el fiind doar unul dintre cei doi "yokozuna", adică mare campion", în activitate. În acest moment, Hakuno (Marea pasăre albă", a rămas singurul yokozuna din sumo. Asasoryu a strâns, în cariera sa 25 de victorii, doar doi alţi sportivi reuşind să îi depăşească performanţele. Taiho a strâns în cariera sa 32 de victorii, iar Chiyonofuji 31.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: retragere
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close