Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Rezultat istoric pentru Usain Bolt, după ce Jamaica a câştigat ştafeta de 4x100 de metri

Rezultat istoric pentru Usain Bolt, după ce Jamaica a câştigat ştafeta de 4x100 de metri

Rezultat istoric pentru Usain Bolt, după ce Jamaica a câştigat ştafeta de 4x100 de metri
22 Aug 2009   •   23:23


Jamaica a câştigat în premieră ştafeta de 4 x 100 de metri la Campionatul Mondial de atletism de la Berlin, iar Usain Bolt a reuşit o "triplă" istorică în probele de sprint.

Bolt, care a alergat în al treilea schimb, a devenit singurul sprinter care să deţină titlurile olimpice şi mondiale în probele de 100 de metri, 200 de metri şi 4x100 de metri.

Cu o ştafetă de excepţie, din care au mai făcut parte fostul recordman mondial Asafa Powell, Michael Frater şi Steve Mullings, Jamaica nu a avut emoţii nicio clipă, deşi schimbul dintre Bolt şi Powell a fost departe de a fi perfect.

Jamaica a terminat proba cu al doilea timp din istorie, 37,31 secunde - doar recordul stabilit de aceeaşi echipă la Olimpiada de la Beijing fiind mai bun, 37,10 secunde - fiind secondată de Trinidad & Tobago, iar Marea Britanie a luat bronz-ul.

Fără marea rivală în finală, echipa SUA fiind descalificată în semifinale pentru un schimb incorect, Jamaica nu a mai avut motivaţia de a doborî recordul mondial, însă a reuşit să îl corecteze pe cel al competiţiei, stabilit de americani în 1993, cu 9 sutimi de secundă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Usain Bolt
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close