Antena 3 CNN Sport Alte sporturi România a fost eliminată în sferturile de finală ale Campionatului European de futsal, după 3-8 cu Spania

România a fost eliminată în sferturile de finală ale Campionatului European de futsal, după 3-8 cu Spania

România a fost eliminată în sferturile de finală ale Campionatului European de futsal, după 3-8 cu Spania
Sursa foto: Foto: uefa.com
de M.T.    |    06 Feb 2012   •   21:36

România nu a rezistat decât puţin mai mult de o repriză în faţa Spaniei, marea favorită a Campionatului European de futsal din Croaţia, fiind învinsă cu 8-3 şi părăsind competiţia în sferturile de finală.

 
A fost pentru prima oară când „tricolorii” au reuşit să se califice între primele opt echipe de pe continent, performanţă realizată după ce, în faza grupelor, au cedat la limită în faţa Croaţiei (1-2) şi au învins cu 3-1 pe Cehia, medaliata cu bronz de la ultima ediţie a Europeanului.
 
Torras a deschis scorul pentru Spania în debutul partidei de la Zagreb, dar elevii ibericului Sito Rivera au restabilit egalitatea printr-o execuţie spectaculoasă a lui Gherman. Acelaşi jucător a făcut dubla, printr-un şut superb la vinclu, şi a anulat avantajul pe care spaniolii îl luaseră în urma golului lui Aicardo.
 
România a intrat însă la pauză cu un deficit de două goluri, după ce Rafael Usin şi Torras l-au învins pe Iancu pe finalul primei reprize.
 
La cinci minute de la reluare, Matei a redus din diferenţă, după o pasă primită de la excelentul Gherman, iar românii au dat senzaţia că pot rămâne în meci, însă ibericii au replicat imediat, prin Aicardo şi, din acel moment, echipa lui Jose Venancio Lopez nu a mai cedat controlul partidei.
 
Până la final, Torras şi-a completat hattrickul, în timp ce Lin şi Ortiz şi-au trecut şi ei numele pe lista marcatorilor, pecetluind o victorie clară a Spaniei, care, în semifinale, va juca împotriva câştigătoarei din meciul Italia - Portugalia, echipe pe care ibericii le-au învins în ultimele două finale ale Campionatului European.

 

×
Subiecte în articol: Spania România Croatia zagreb
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close