Antena 3 CNN Sport Alte sporturi România a trecut pe lângă un succes istoric în meciul cu Scoţia de la Cupa Mondială de rugby

România a trecut pe lângă un succes istoric în meciul cu Scoţia de la Cupa Mondială de rugby

România a trecut pe lângă un succes istoric în meciul cu Scoţia de la Cupa Mondială de rugby
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    10 Sep 2011   •   09:54

Echipa României a fost la zece minute de un succes istoric, la primul meci disputat la Cupa Mondială de rugby din Noua Zeelandă. „Stejarii” conduceau cu 24-21 în minutul 70, înainte ca Simon Danielli să reuşească două eseuri şi să aducă victoria Scoţiei cu 34-24.

 
După o primă jumătate a primei reprize în care Scoţia părea că va avea o misiune uşoară, „Ciulinii” desprinzându-se la 15-6, echipa antrenată de Romeo Gontineac a dat semne de viaţă şi, exact înainte de pauză, Alexandru Lazăr a marcat primul eseu al echipa noastre şi a stabilit scorul pauzei, 18-11.
 
În startul părţii secunde, două lovituri de pedeapsă ale lui Dimofte şi eseul lui Daniel Carpo au adus echipa României în avantaj (24-21), însă scoţienii au egalat imediat, prin Paterson, pentru ca Danielli să ia prim-planul pe final şi să încrie cele două eseuri care au evitat prima mare surpriză de la Cupa Mondială.
 
În ciuda evoluţiei curajoase, România a ratat bonusul defensiv, care se acordă pentru o înfrângere la cel mult şapte puncte, în timp ce Scoţia a primit bonusul pentru cel puţin patru eseuri înscrise şi are 5 puncte.
 
Pentru echipa României au punctat Alexandr Lazăr şi Daniel Carpo, fiecare câte un eseu, Dănuţ Dumbravă, două lovituri de pedeapsă, şi Ionuţ Dimofte, două lovituri de pedeapsă şi o transformare.
 
Punctele Scoţiei au venit de la Dainelli , două eseuri, Blair şi Ansbro, fiecare câte un eseu, şi Paterson, patru lovituri de pedeapsă şi o transformare.
 
Următoarea partidă a României, care va avea loc tot Invercargill, va avea loc sâmbătă 17 septembrie, împotriva Argentinei.

 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close