România, două medalii de aur şi una de bronz, la Jocurile Mondiale Universitare

de A.M.P    |    11 Iul 2013   •   22:52
România, două medalii de aur şi una de bronz, la Jocurile Mondiale Universitare Foto: Antena 3
Atleta Roxana Bîrcă şi luptătorul Ştefan Gheorghiţă au cucerit, joi, medaliile de aur în proba de 5.000 de metri, respectiv la categoria 84 de kilograme, iar Carmen Toma a obţinut medalia de bronz la triplusalt, la Jocurile Mondiale Universitare, de la Kazan (Rusia), România având şase medalii, informează Mediafax.
   
Roxana Bîrcă a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în proba de 5.000 de metri, pe care a încheiat-o cu timpul de 15:39.76 minute, aceasta reprezentând cea mai bună performanţă a sezonului pentru sportive tricoloră.
   
Pe podium au mai urcat Olga Olga Kolovkina (Rusia, 15:43.77 minute) şi Ayuko Suzuki (Japonia, 15:51.47 minute).
   
A doua medalie de aur a delegaţiei tricolore a fost cucerită, joi, de luptătorul Ştefan Gheorghiţă, la categoria 84 de kilograme. Sportivul român a trecut în primul tur de Amarhadsi Magomedov (Belarus), în sferturile de finală l-a învins pe Piotr Ianulov, pentru ca în semifinale să treacă de Umidjon Usmanov (Uzbekistan), iar în ultimul act să îl învingă pe Shamil Kudiamagomedov (Rusia), cu scorul de 3-1.
   
La atletism, tot joi, Carmen Cristina Toma a obţinut medalia de bronz în proba de triplusalt, cu o performanţă de 14.14 metri, cea mai bună performanţă personală a sezonului. Proba a fost câştigată de rusoaica Ekaterina Koneva (14.82 metri), medalia de argint revenind polonezei Anna Jagaciak (14.21).
   
Cea de-a doua reprezentantă a României în proba de 5.000 de metri, Cristina Furmuz, a încheiat pe locul 8 (16.39.07).
   
La 3.000 de metri obstacole, Alexandru Ghinea s-a clasat pe locul 7 (8:53.14 minute).
   
După şase zile de competiţie la Jocurile Mondiale Universitare, delegaţia României are şase medalii cucerite, din care două de aur (atleta Roxana Bîrcă şi luptătorul Ştefan Gheorghiţă) şi patru de bronz (atleta Andreea Ogăzeanu, la 100 şi 200 de metri, atleta Carmen Cristina Toma, la triplusalt, şi spadasina Simona Pop).
   x close