Antena 3 CNN Sport Alte sporturi România merge în recalificările pentru CM 2011, după 48-3 cu Spania. Află programul

România merge în recalificările pentru CM 2011, după 48-3 cu Spania. Află programul

România merge în recalificările pentru CM 2011, după 48-3 cu Spania. Află programul
27 Mar 2010   •   17:13

Echipa naţională de rugby a României a învins, sâmbătă, cu scorul de 48-3 (27-3), formaţia Spaniei, în cel de-al zecelea şi ultimul meci din cadrul Cupei Europene a Naţiunilor.

România a reuşit şase eseuri, prin Lucaci, Dumitraş, Dimofte, Fercu (2) şi Mihai Macovei, celelalte puncte fiind aduse de Florin Vlaicu, cinci transformări şi două lovituri de pedeapsă, şi Dumbravă, o transformare. Pentru Spania a punctat Mazo, din lovitură de pedeapsă.

În urma acestui rezultat, România a încheiat pe locul trei Cupa Europeană a Naţiunilor, Prima Divizie, şi s-a calificat în Runda a doua a calificărilor pentru Cupa Mondială din 2011, zona Europa. România va juca aici direct în etapa a 5-a, cu învingătoarea dintre Lituania şi Ucraina, care îşi vor disputa penultima rundă pe 8 mai 2010. Meciurile României sunt programate pe 22 mai, în deplasare, şi 5 iunie, pe teren propriu.

După acest baraj, România va merge în ultimul play-off pentru calificarea la Cupa Mondială din Noua Zeelandă. Patru echipe de pe patru continente (cele mai bune care au ratat calificarea directă) se vor bate aici pentru ultimul loc disponibil la CM 2011: Tunisia, Uruguay, Câştigătoarea recalificărilor din Europa - cel mai probabil România - şi vicecampioana Asiei, care va fi stabilită în urma Turneului Celor 5 Naţiuni asiatice din perioada 24 aprilie - 22 mai.

Acest ultim playoff va conţine semifinale (unde gazdă este formaţia cel mai bine clasată în clasamentul IRB) şi o finală tur-retur. În semifinale, dacă se califică, România va întâlni Tunisia, iar în finală, cel mai probabil, Uruguay. Câştigătoarea finalei se va califica la Cupa Mondială în Grupa B, alături de Argentina, Anglia, Scoţia şi Georgia.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close