Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Rugbist arădean de 19 ani, paralizat în urma unei lovituri primite pe teren (VIDEO)

Rugbist arădean de 19 ani, paralizat în urma unei lovituri primite pe teren (VIDEO)

Rugbist arădean de 19 ani, paralizat în urma unei lovituri primite pe teren (VIDEO)
Sursa foto: bogdan gradinaru
01 Apr 2010   •   17:10

Un rugbist din Arad şi-a fracturat coloana în timpul meciului. Mai erau 10 minute până la terminarea partidei cu Baia Mare, când Bogdan Grădinaru, de 19 ani, a rămas întins pe teren fără să-şi poată mişca mâinile şi picioarele. Medicii l-au băgat în sala de operaţie şi nu au terminat interventia nici la această oră. Pentru sportiv, accidentul ar putea insemna sfârşitul carierei.
Era un meci de grupa 1. Aradul înfrunta Baia Mare. Bogdan Grădinaru era mijlocaş. Are 19 ani şi joacă rugby de 10. Antrenorul voia să îl facă titular de la anul. Reprezentanţii clubului vorbesc de ghinionul incredibil al lui Bogdan.
"Putem spune că accidentul a fost stupid. În momentul când el a vrut să pozeze balonul, jucătorul advers a venit cu un coechipier şi l-a lovit exact în spate.", a declarat Florin Bălan, reprezentatul clubului Universitatea Arad.
"A fost o fază de joc normală, e o şansă la un milion să te prindă aşa, torţional şi să cadă grămadă pe tine. Grădinaru a rămas întins pe gazon. Nu-şi mai simţea mâinile şi picioarele.", a adăugat şi antrenorul Ovidiu Şerban.
Colegii tânărului rugbist sunt şi ei muţi de uimire şi nu pot uita momentul în care s-a produs accidentul.
"S-a panicat, se simte amorţit, de la piept in jos nu mai simte nimic, suntem toată echipa lânga el", a spus Laurenţiu Stoichiţă, coleg de echipă al lui Grădinaru.
Surse medicale au confirmat gravitatea accidentării, pentru care sportivul a şi fost operat. Cât despre şansele de recuperare totală, medicii sunt rezervaţi.
"Pacientul prezintă un traumatism de coloană cervicală cu fractură, membrele superioare le mişca, în schimb membrele inferioare nu putea să le mişte deloc.", a explicat Liania Dăcilescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Timişoara.
Deocamdată, medicii spun că e prea devreme să se pronunţe. Bogdan Grădinaru are însă şanse mici să mai intre vreodată pe teren. Federaţia Română de Rugby va analiza înregistrarea video a partidei, raportul observatorului şi al arbitrului, pentru a stabili dacă s-a încălcat în vreun fel regulamentul.

Observator

×
Parteneri
Filmul bătăii din Parlament dintre Florin Roman şi Dan Vîlceanu
x close