Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Rusia a câştigat primul titlu olimpic în proba feminină de patinaj artistic

Rusia a câştigat primul titlu olimpic în proba feminină de patinaj artistic

Rusia a câştigat primul titlu olimpic în proba feminină de patinaj artistic
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    21 Feb 2014   •   09:00

Adelina Sotnikova a adus Rusiei primul titlu olimpic în proba feminină de patinaj artistic, învingând-o pe sud-coreeanca Kim Yu-Na în finala disputată joi la Soci.

Clasată pe locul 2 după programul scurt, sportiva de 17 ani a avut o evoluţie excelentă la programul liber, primind 149,95 puncte şi, cu un total de 224,59 puncte, a câştigat medalia de aur.

Kim Yu-Na nu şi-a putut păstra primul loc de la finalul programului scurt şi s-a mulţumit doar cu medalia de argint (219,11 puncte), după ce, în urmă cu patru ani, la Vancouver, câştiga titlul olimpic.

Asiatica a ratat astfel şansa de a deveni doar a treia patinatoare din istorie cu două titluri olimpice consecutive, performanţă reuşită de Sonja Henie (cu trei succese la rând) şi Katarina Witt.

Medalia de bronz a fost câştigată de reprezentanta Italiei, Carolina Kostner, care a acumulat 216,73 puncte.

Maddie Bowman, din Statele Unite, a cucerit aurul la halfpipe, în cadrul concursului de schi freestyle, devenind prima campioană olimpică din istoria acestei probe.

Americanca de 20 de ani a obţinut 89 de puncte, devansându-le pe franţuzoaica Marie Martinod (85,40 puncte) şi pe japoneza Ayana Onozuka (83,20 puncte).

În turneul feminin de hochei, Canada a câştigat cel de-al patrulea titlu olimpic consecutiv, după ce s-a impus în finala cu SUA cu scorul de 3-2, după ce a revenit de la 0-2.

În finala mică, Elveţia a trecut cu 4-3 de Suedia şi a obţinut medaliile de bronz.

O altă medalie de aur pentru Canada a fost adusă de echipa feminină de curling, care şi-a luat revanşa în faţa Suediei pentru înfrângerea din ultimul act din 2010.

În componenţa Jennifer Jones, Kaitlyn Lawes, Jill Officer, Dawn Askin şi Kirsten Wall, Canada a terminat neînvinsă turneul feminin de curling de la Soci, în finala de joi câştigând cu scorul de 6-3.

Bronzul a revenit echipei Marii Britanii, care a învins în finala mică Elevţia, scor 6-5.

După ziua de joi, Norvegia rămâne lider în clasamentul pe medalii (10 de aur, 4 de argint, 7 de bronz), nordicii fiind urmaţi de Statele Unite (8 de aur, 6 de argint, 11 de bronz) şi de Germania (8 de aur, 4 de argint, 4 de bronz).

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close