Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Rusia a obţinut venituri de peste 400 de milioane de dolari în urma JO de iarnă de la Soci

Rusia a obţinut venituri de peste 400 de milioane de dolari în urma JO de iarnă de la Soci

Rusia a obţinut venituri de peste 400 de milioane de dolari în urma JO de iarnă de la Soci
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    24 Mar 2014   •   17:32

Veniturile generate de Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci se ridică la 1,5 miliarde de ruble (410 milioane dolari), a anunţat, luni, vicepremierul rus Dmitri Kozak, potrivit Agerpres.

„Jocurile au fost un succes nu doar pentru construcţia infrastructurilor şi a siturilor sportive, ci şi din punct de vedere comercial”, a afirmat Kozak.

Banii obţinuţi în urma JO vor fi folosiţi pentru promovarea sportului în rândul ruşilor, unul dintre obiectivele anunţate de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Kozak a subliniat că aproximativ 400.000 de persoane au vizitat, în lunile februarie şi martie, staţiunea Soci pe durata Jocurilor Olimpice şi Paralimpice.

Oficialul rus a vorbit şi despre măsurile de securitate, pentru care au fost mobilizaţi zeci de mii de soldaţi şi membri ai forţelor de securitate.

„S-a demonstrat că aceste măsuri au fost justificate. Jocurile s-au desfăşurat în securitate. Atât sportivi, cât şi vizitatori s-au simţit în deplină siguranţă”, a spus Kozak.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close