Ruşine rusească la JO. Record negativ la medalii, iar Medvedev cere demisia celor responsabili

01 Mar 2010   •   15:23
Ruşine rusească la JO. Record negativ la medalii, iar Medvedev cere demisia celor responsabili medvedev

Alertă de gradul I în sportul din Rusia. Cea mai întinsă ţară a lumii a încheiat doar pe locul şase în clasamentul medaliilor la Jocurile Olimpice de la Vancouver, iar preşedintele Medvedev a pus tunurile pe cei responsabili pentru rezultate. Şeful Statului Rus consideră că pregătirea JO s-a făcut într-o manieră execrabilă şi a anunţat că aşteaptă demisii.
"Cei care au fost responsabili cu pregătirile pentru Jocurilor Olimpice de acum trebuie să-şi asume responsabilitatea. Ei trebuia să ia o decizie curajoasă şi să demisioneze. Dacă nu vor face asta, noi îi vom ajuta", a spus preşedintele Rusiei, surpins de o televiziune rusă.
Demersul lui Dmitri Medvedev este, însă, explicabil în condiţiile în care participanţii ruşi la această ediţie a JO au stabilit un record negativ - cele mai puţine medalii din istoria participărilor ruse la jocurile de iarnă. Mai mult, Rusia este următoarea gazdă a competiţiei, în 2014, iar o contraperformanţă similară la Soci ar fi greu de acceptat pentru ruşi.
Rusia a încheiat JO de la Vancouver cu doar 15 medalii, dintre care 3 de aur, mult sub pretenţiile oficialilor de la Kremlin.
Antena3.ro

ExitPOLL
x close