Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Ruşine rusească la JO. Record negativ la medalii, iar Medvedev cere demisia celor responsabili

Ruşine rusească la JO. Record negativ la medalii, iar Medvedev cere demisia celor responsabili

Ruşine rusească la JO. Record negativ la medalii, iar Medvedev cere demisia celor responsabili
Sursa foto: medvedev
01 Mar 2010   •   15:23

Alertă de gradul I în sportul din Rusia. Cea mai întinsă ţară a lumii a încheiat doar pe locul şase în clasamentul medaliilor la Jocurile Olimpice de la Vancouver, iar preşedintele Medvedev a pus tunurile pe cei responsabili pentru rezultate. Şeful Statului Rus consideră că pregătirea JO s-a făcut într-o manieră execrabilă şi a anunţat că aşteaptă demisii.
"Cei care au fost responsabili cu pregătirile pentru Jocurilor Olimpice de acum trebuie să-şi asume responsabilitatea. Ei trebuia să ia o decizie curajoasă şi să demisioneze. Dacă nu vor face asta, noi îi vom ajuta", a spus preşedintele Rusiei, surpins de o televiziune rusă.
Demersul lui Dmitri Medvedev este, însă, explicabil în condiţiile în care participanţii ruşi la această ediţie a JO au stabilit un record negativ - cele mai puţine medalii din istoria participărilor ruse la jocurile de iarnă. Mai mult, Rusia este următoarea gazdă a competiţiei, în 2014, iar o contraperformanţă similară la Soci ar fi greu de acceptat pentru ruşi.
Rusia a încheiat JO de la Vancouver cu doar 15 medalii, dintre care 3 de aur, mult sub pretenţiile oficialilor de la Kremlin.
Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close