Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Scandal: Luptele de sumo implicate în pariuri ilegale

Scandal: Luptele de sumo implicate în pariuri ilegale

Scandal: Luptele de sumo implicate în pariuri ilegale
29 Iun 2010   •   21:18

 


Turneul de sumo riscă să fie anulat după ce luptătorii şi antrenorii pot  fi acuzaţi de extorcare şi legături cu crima organizată.

 

Luptele de sumo, ce deja are de suferit în privinţa reputaţiei, se confruntă cu cel mai mare scandal pe fondul dezvăluirilor despre extorcări, pariuri ilegale şi legături cu lumea criminală.

Asociaţia Japoneză de Sumo (AJS) se va întâlni în weekend pentru a analiza acţiunile contra a 15 luptători ? o treime din divizia de top ? şi o duzină de luptători seniori, inclusive patru membri ai comisiei AJS, pe fondul acuzaţiilor că au pariat zeci de mii de dolari pe meciuri profesioniste de baseball, o încălcare a strictei legi japoneze privind pariurile.

Presa locală susţine că majoritatea riscă suspendarea, dar un antrenor şi luptătorul Kotomitsuki ar putea fi excluşi.

Organismul de conducere al sportului a fost aproape de a anula viitorul turneu, ce debutează pe 11 iulie la Nagoya.

Compania care transmite evenimentul, NHK, a ameninţat că nu va acoperi turneul dacă implică vreun luptător implicat în pariuri ilegale.

Săptămâna trecută, poliţia l-a arestat pe  Mitsutomo Furuichi, fost luptător şi membru al crimei organizate, pentru că ar fi cerut lui Kotomitsuki un milion de euro pentru a nu povesti despre obiceiul celui din urmă de a paria.

Alte arestări ar putea urma pe măsură ce ancheta avansează.

În total 65 de luptători au admis că au pariat pe baseball, golf, cărţi şi mahjong.

Acesta este cel mai recent scandal în acest sport.

În februarie, Asashoryu, fost yokozuna (mare campion), considerat cel mai bun luptător al generaţiei, a demisionat după ce a atacat un bărbat într-un club din Tokyo.

Plecarea mongolului vine când sportul încerca să îşi revină după o anchetă privind moartea unui tânăr sportive de doar 17 ani. Antrenorul acestuia a fost condamnat la şase ani închisoare pentru că l-ar fi bătut pe elev, ceea ce ulterior a provocat decesul.

În plus legăturile cu yakuza au ieşit la iveală după ce  s-a aflat că doi maeştri au livrat bilete preferenţiale membrilor de top ale grupului criminal Yamaguchi-gumi, cel mai mare din Japonia. Ei doreau astfel să fie văzuţi în public de membriii bandei aflaţi în închisoare pentru a le ridica moralul.

Antena3.ro

 

 

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close