Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Simon Ammann continuă să impresioneze şi după Olimpiadă: Victorie de etapă mondială în Finlanda

Simon Ammann continuă să impresioneze şi după Olimpiadă: Victorie de etapă mondială în Finlanda

Simon Ammann continuă să impresioneze şi după Olimpiadă: Victorie de etapă mondială în Finlanda
08 Mar 2010   •   14:36


Dublul campion olimpic Simon Ammann a câştigat a şasea etapă de Cupă Mondială în acest sezon, cucerind medalia de aur pe trambulina mare de la Lahti, Finlanda. Elveţianul a continuat forma excelentă care i-au adus titlurile pe ambele trambuline de la Vancouver, acumulând 284,4 puncte.

Ammann, care are acum 14 victorii de etapă în Cupa Mondială, a reuşit o a doua săritură uriaşă, de 131 de metri, care l-a propulsat în fruntea clasamentului, după ce în prima manşă sărise 128 de metri.

Polonezul Adam Malysz, dublu vicecampion olimpic în Canada, l-a urmat şi de această dată pe Ammann, cu doar 274,3 puncte. Medalia de bronz i-a revenit lui Thomas Morgenstern, cu 272,4 puncte, acesta depăşindu-l pe compatriotul Gregor Schlierenzauer din Austria.

Ammann îşi păstrează astfel primul loc în clasamentul general al săriturilor cu schiurile, cu 1349 de puncte, în timp ce Schlierenzauer este al doilea, cu 1242, iar Morgenstern al treila, cu 809 puncte.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close