Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Spadasinele române au cucerit aurul şi la Rio. Secretul: Odihnă în avion, antrenament pe aeroport

Spadasinele române au cucerit aurul şi la Rio. Secretul: Odihnă în avion, antrenament pe aeroport

Spadasinele române au cucerit aurul şi la Rio. Secretul: Odihnă în avion, antrenament pe aeroport
25 Iul 2011   •   14:28

Echipa feminină de spadă a României a câştigat singura medalie de aur a delegaţiei noastre la Jocurile Mondiale Militare de la Rio de Janeiro, a doua competiţie internaţională ca mărime după Jocurile Olimpice.

La numai câteva zile de la cucerirea titlului european la Sheffield, spadasinele steliste Ana-Maria Brânză, Simona Alexandru şi Anca Măroiu au repurtat un nou succes de răsunet, impunându-se în finală cu 45-31 în faţa Poloniei.

Elevele antrenorului Cornel Milan au învins pe parcurs Suedia (optimi, 45-11), China (sferturi, 45-35) şi Venezuela (semifinale, 45-18).

"Dacă tot am făcut atâta drum până în Brazilia, n-am venit să ne plimbăm, ci să câştigăm. Le-am spus fetelor, lumea se aşteaptă să nu mai punem probleme după oboseala europenelor, având medalia în buzunar. Dar, o să le facem o surpriză. Ne odihnim în avion, ne antrenăm în aeroport, concurăm, batem tot, luăm aurul şi plecăm. Şi aşa am şi făcut", a declarat Ana Maria Brânză pentru Agerpres.

La Rio, România a mai câştigat două medalii de bronz, la judo, prin Alina Dumitru (cat. 48 kg) şi Andreea Chiţu (cat. 52 kg).



×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close