Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Statele Unite şi Canada dau piept cu Finlanda şi Slovacia în semifinalele de hochei de la Vancouver

Statele Unite şi Canada dau piept cu Finlanda şi Slovacia în semifinalele de hochei de la Vancouver

Statele Unite şi Canada dau piept cu Finlanda şi Slovacia în semifinalele de hochei de la Vancouver
Sursa foto: zach parise
25 Feb 2010   •   12:00

Competiţia masculină de hochei de la Jocurile Olimpice de iarnă a ajuns în faza semifinalelor, după ce patru echipe au trecut cu succes de sferturi. Principalele favorite, SUA şi Canada, au ieşit învingătoare după meciuri cu Elveţia şi, respectiv, Rusia, în timp ce Slovacia a eliminat campioana olimpică en-titre Suedia şi Finlanda a dispus de Cehia.
Statele Unite ale Americii au avut o misiune neaşteptat de grea împotriva hocheiştilor elveţieni, care au reuşit să-şi ţină poarta intactă în primele două reprize. Totuşi, experienţa americanilor şi-a spus cuvântul în ultimele 20 de minute, când Parise a înscris de două ori şi echipa sa a obţinut locul în semifinale cu 2-0.
Viitoarea adversară a SUA, Finlanda, a trecut cu acelaşi scor de reprezentativa Cehiei. Hocheiştii finlandezi nu a putut perfora poarta adversă în primele două reprize, dar Hagman şi Filppula au punctat pe final, pentru 2-0.
Canada s-a descurcat poate mai uşor decât era de aşteptat împotriva unei solide echipe a Rusiei şi s-a impus cu socrul de 7-3. Cotaţi cu şanse reale la câştigarea unei medalii la Vancouver, ruşii s-au văzut conduşi cu 4-1 după doar 20 de minute, pentru ca diferenţa să mai crească cu un gol în repriza următoare. Pentru canadieni au marcat Getzlaf, Boyle, Nash, Morrow, Perry de 2 ori şi Weber. Pentru Rusia au punctat Kalinin, Afinogenov şi Gonchar.
Slovacia, care va întâlni Rusia în semifinale, a învins campioana olimpică de la Torino, Suedia, cu 4-3. După o primă repriză fără goluri, slovacii au tranşat în favoarea lor partida după un act secund spectaculos, câştigat la un gol. Marcatorii Slovaciei au fost Gaborik, Sekera, Demitra şi Kopecky, iar cei ai Suediei Hornqvist, Zetterberg şi Alfredsson.
Antena3.ro

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close