Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Sugar Ray Leonard susţine în autobiografia sa că a fost abuzat sexual în adolescenţă

Sugar Ray Leonard susţine în autobiografia sa că a fost abuzat sexual în adolescenţă

Sugar Ray Leonard susţine în autobiografia sa că a fost abuzat sexual în adolescenţă
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
19 Mai 2011   •   11:30

Fostul campion mondial de box Sugar Ray Leonard susţine în autobiografia sa, care va fi lansată în luna iunie şi care se numeşte „The Big Fight: My Life In and Out of the Ring”, că a fost abuzat sexual în adolescenţă de un cunoscut antrenor al lotului olimpic american.

Primul episod s-a întâmplat în 1971, pe când fostul pugilist avea doar 15 ani şi participa la un turneu în Utica, New York, iar respectivul antrenor, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, i-a cerut lui şi unui alt boxer să facă baie în timp ce acesta îi privea. Deşi li s-a părut un comportament inadecvat, cei doi tineri nu au îndrăznit să-i ceară explicaţii bărbatului.

Al doilea incident a avut loc câţiva ani mai târziu, într-o maşină parcată într-un loc pustiu, când antrenorul discuta cu el despre participarea la Jocurile Olimpice din 1976, care au avut loc la Montreal. „Înainte să-mi dau seama, mi-a desfăcut pantalonii, şi-a pus mâna şi apoi gura într-o anumită zonă, lucru care m-a urmărit toată viaţa. Nu am ţipat. Nu l-am privit. Pur şi simplu am deschis portiera şi am fugit”, povesteşte Leonard.

Sugar Ray Leonard a cucerit tilul olimpic în 1976, apoi a trecut la profesionism şi a devenit campion mondial la cinci categorii. Este considerat unul dintre cei mai mari pugilişti din istorie, iar luptele sale cu Roberto Duran, Thomas Hearns şi Marvin Hagler au rămas clasice. În ciuda acestor succese, Leonard a fost urmărit toată viaţa de întâmplările din adolescenţă.

A fost foarte dureros. Anul trecut, când l-am văzut pe Todd Bridges dezvăluind la Oprah că a fost abuzat sexual în copilărie, mi-am dat seama de faptul că nu voi fi niciodată liber dacă nu povestesc ceea ce s-a întâmplat, indiferent de cât de tare aş suferi”, a spus Leonard, care povesteşte în aceeaşi carte şi despre faptul că a devenit tată la numai 17 ani, despre consumul de cocaină, dar şi despre copilăria petrecută într-un loc marcat de violenţa domestică şi consumul de alcool.

×
Subiecte în articol: abuz sexual
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close