Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Surse: Atleta Semenya este hermafrodit (VIDEO)

Surse: Atleta Semenya este hermafrodit (VIDEO)

Surse: Atleta Semenya este hermafrodit (VIDEO)
Sursa foto: caster semenya
11 Sep 2009   •   11:42

Testele de gen ale atletei sud-africane Caster Semenya au arătat că aceasta ar fi hermafrodit, scrie un ziar australian, citând surse oficiale, care susţin că ea ar putea să nu fie "sută la sută" femeie.
Daily Telegraph din Sydney scrie că testele efectuate asupra campioanei la 800 m arată că are atât organe sexuale masculine când şi femininie, dar nu are ovare.
Pierre Weiss, scretarul general al Asociaţiei internaţionale a federaţiilor de atletism, declara anterior pentru AFP că Semenya este "posibil să fie între două sexe. Este clar că este femeie, dar poate nu sută la sută," arăta Weiss, care a precizat că acest caz va fi discutat de consiliul IAAF în noiembrie. Sursele citate ar fi declarat că aceasta are testicule interne şi ar produce mai mult testosteron, ceea ce ar putea constitui un atu.
"Trebuie să vedem dacă ea are un avantaj din faptul că ar fi între două sexe, comparativ cu alţi atleţi."
Oricum IAAF are rezultatele testelor de gen, dar se va întâlni cu atleta Caster Semenya înainte de finalizarea raportului. Purtătorul de cuvânt al IAAF, Nick Davies, preciza că nu poate confirma relaterea publicaţiei australiene.
După dominarea cursei de la Berlin, luna trecută, Semenya a fost supusă la teste de sânge şi cromozomi, ca şi unei examinări ginecologice.
IAAF arăta că, probabil, Semenya îşi va păstra medalia deoarece cazul nu este legat de doping .Cu toate acestea, în patru cazuri anterioare de atleţi hermafrodiţi, IAAF le-a cerut să îşi încheie cariera.

Mokgadi Caster Semenya este născută pe 7 ianuarie 1991.

Cursa de 800 m de la Berlin- august 2009

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Berlin
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close