Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Tina Maze, a doua medalie de aur la Soci. Slovena a cucerit titlul olimpic la slalom uriaş

Tina Maze, a doua medalie de aur la Soci. Slovena a cucerit titlul olimpic la slalom uriaş

Tina Maze, a doua medalie de aur la Soci. Slovena a cucerit titlul olimpic la slalom uriaş
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    18 Feb 2014   •   13:39

După ce a adus primul aur pentru Slovenia la Jocurile Olimpice de iarnă, Tina Maze a recidivat şi a obţinut al doilea titlu olimpic la Soci, impunându-se în proba feminină de slalom uriaş.

Sportiva de 30 de ani a avut o manşă secundă foarte slabă, obţinând doar al 11-lea timp, dar şi-a păstrat poziţia de lider datorită unei evoluţii excelente în prima manşă şi a încheiat cu un timp total de 2:36.87 (1:17.88; 1:18.99).

Tina Maze este la a doua medalie de aur la Soci, după titlul olimpic cucerit în proba de coborâre, pe care l-a împărţit cu elveţianca Dominique Gisin.

Campioana olimpică de la Super-G, austriaca Anna Fenninger, s-a mulţumit de această dată doar cu medalia de argint, fiind cronometrată în 2:36.94.

Medalia de bronz a revenit sportivei germane Viktoria Rebensburg, campioana olimpică de acum patru ani, care a încheiat cele două manşe în 2:37.14.

Reprezentanta României, Ania Monica Germaine Caill,  a terminat pe locul 51, la peste 20 de secunde în urma câştigătoarei.

×
Subiecte în articol: jo2014 soci2014 JO de iarna JO de la Soci
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close