Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Trei recorduri mondiale într-o singură zi la Cupa Mondială de Nataţie de la Stockholm

Trei recorduri mondiale într-o singură zi la Cupa Mondială de Nataţie de la Stockholm

Trei recorduri mondiale într-o singură zi la Cupa Mondială de Nataţie de la Stockholm
Sursa foto: natatie
11 Noi 2009   •   11:17

Cupa Mondială de Nataţie de la Stockholm a fost, marţi, prilejul corectării a trei recorduri mondiale. Două înotătoare, din China şi Australia, şi un brazilian, au devenit recordmani la probele de fluture sau spate.
Înotătoarea chineză Zhao Jing a devenit noua deţinătoare a recordului mondial la proba de 50 de metri spate în bazin scurt, ea reuşind să oprească cronometrul la Stockholm la 25 de secunde şi 82 de sutimi. Cu această performanţă, Jing şi-a depăşit propriul record mondial, stabilit în aceeaşi zi, 10 noiembrie, în calificările pentru finala competiţiei. Această performanţă era de 26 de secunde şi 8 sutimi.
Felicity Galvez a reuşit şi ea să stabilească un nou record mondial, la proba de 100 de metri fluture. Australianca a înotat suta în 55 de secunde şi 46 de sutimi, în etapa a patra a Cupei Mondiale de Nataţie. Vechiul record era stabilit de o altă australiancă, Jessicah Schipper, pe 12 august 2009, la Hobart, potrivit Mediafax.
Nu doar fetele au stabilit marţi recorduri mondiale. Brazilianul Kaio Almeida a înregistrat un nou record mondial la 200 de metri fruture, cu timpul de 1 minut, 49 de secunde şi 11 sutimi, cu peste o secundă mai bun decât precedentul record de 1.50.53, al rusului Nikolai Skvortsov, stabilit pe 11 februarie 2009 la Sankt Petersburg.
Antena3.ro

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close