Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Triumf norvegian în finalele de sprint individual la schi fond, la JO de la Soci

Triumf norvegian în finalele de sprint individual la schi fond, la JO de la Soci

Triumf norvegian în finalele de sprint individual la schi fond, la JO de la Soci
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    11 Feb 2014   •   16:59

Norvegia s-a impus în ambele finale de sprint individual la schi fond, în cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, şi a ajuns la un total de patru medalii de aur la actuala ediţie.

La feminin, Maiken Caspersen Falla a trecut prima linia de sosire, în 2:35.49, fiind urmată de o altă sportivă din Norvegia, Ingvild Flugstad Oestberg (2:35.87).

Pentru Falla (23 de ani) este cel mai important succes din carieră, până în prezent, ea având în palmares două medalii de bronz la Campionatele Mondiale.

Podiumul în proba de sprint la feminin a fost completat de slovena Vesna Fabjan (2:35.89).

Norvegianca Marit Bjoergen, campioana olimpică de la Vancouver şi câştigătoare a medaliei de aur la Soci în proba de skiathlon, a fost eliminată în semifinale.

Reprezentanta României în această probă, Timea Sara, a ratat calificarea în finală, ocupând poziţia a 49-a din 67 de concurente.

La masculin, s-a impus norvegianul Ola Vigen Hattestad, care a încheiat cursa în 3:38.39, şi care a fost urmat de doi schiori suedezi, Teodor Peterson (3:39.61) şi Emil Joensson (3:58.13).

Şi pentru Hattestad este cea mai importantă victorie din carieră, sportivul de 31 de ani fiind dublu campion mondial la sprint, la individual şi cu echipe, titluri cucerite în 2009.

Cei doi români aflaţi la start, Paul Constantin Pepene şi Florin Daniel Pripici, nu au reuşit să se califice în sferturile de finală.

Pepene a încheiat pe locul 65, cu timpul de 3:51.54, în timp ce Pripici, cronometrat în 3:52.68, a terminat pe poziţia 68.

×
Subiecte în articol: soci2014 jo2014 JO de iarna JO de la Soci
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close