Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Turneul celor Şase Naţiuni a început cu o surpriză: Italia a învins Franţa cu 23-18

Turneul celor Şase Naţiuni a început cu o surpriză: Italia a învins Franţa cu 23-18

Turneul celor Şase Naţiuni a început cu o surpriză: Italia a învins Franţa cu 23-18
de M.T.    |    04 Feb 2013   •   13:48

Ediţia din acest an a Turneului celor Şase Naţiuni a început cu o surpriză, Italia reuşind să se impună duminică pe teren propriu în faţa Franţei cu scorul de 23-18.

Este pentru a doua oară consecutiv când vicecampioana mondială pierde la Roma, după înfrângerea cu 22-21 suferită în urmă cu doi ani, în cadrul aceleiaşi competiţii.

Italianul Luciano Orquera a fost jucătorul meciului, contribuind la victoria echipei sale cu zece puncte: o lovitură de pedepasă, un drop-goal şi două transformări la încercările reuşite de Parisse şi Castrogiovanni. De asemenea, Burton a înscris şi el printr-un drop-goal pentru azzurri.

De cealaltă parte, francezii au punctat prin încercările lui Picamoles şi Fall şi cele două lovituri de pedeapsă ale lui Michalak.

Sâmbătă, în primele două meciuri, deţinătoarea trofeului, Ţara Galilor, a pierdut pe teren propriu în faţa Irlandei (22-30), în timp ce Anglia nu a avut nicio problemă în partida de acasă cu Scoţia, pe care a câştigat-o cu 38-18.

În etapa viitoare, care se va desfăşura în weekendul 9-10 februarie, sunt progrmate meciurile Scoţia - Italia, Franţa - Ţara Galilor şi Irlanda - Anglia.


×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close