Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Turneul celor Şase Naţiuni: Anglia învinge Scoţia şi este aproape campioană

Turneul celor Şase Naţiuni: Anglia învinge Scoţia şi este aproape campioană

Turneul celor Şase Naţiuni: Anglia învinge Scoţia şi este aproape campioană
13 Mar 2011   •   20:37

Anglia este foarte aproape de câştigarea Turneului celor Şase Naţiuni, după ce a învins duminică pe teren propriu echipa Scoţiei, scor 22-16.

 
Fără victorie pe Twickenham din 1983, Scoţia a dat o replică puternică englezilor, reuşind să intre la pauză cu scor egal, 9-9. În partea a doua, o lovitură de pedeapsă a lui Toby Flood şi un eseu al lui Tom Croft au dus scorul la 19-9 în favoarea gazdelor. Scoţienii nu au renunţat şi s-au apropiat la numai trei puncte prin încercarea lui Tom Croft. Jonny Wilkinson a înlăturat însă orice emoţie şi a stabilit scorul final cu specialitatea casei, o lovitură de pedeapsă.
 
Dacă vor învinge în ultima etapă pe Irlanda, englezii vor obţine primul Mare Slam (succes în Turneul celor Şase Naţiuni cu cinci victorii din tot atâtea meciuri) din 2003 încoace. În schimb, scoţienii sunt nevoiţi să câştige cu Italia pentru a evita lingura de lemn.
 
Marea surpriză a etapei a patra a fost produsă de Italia, care a câştigat meciul cu Franţa de la Roma cu scorul de 22-21. Este pentru prima oară când italienii reuşesc să se impună în faţa „cocoşilor”. Eroul partidei a fost Mirco Bergamasco, care a contribuit la succesul echipei sale cu 17 puncte.
 
În cel de-al treilea meci al etapei, Ţara Galilor a revenit în faţa Irlandei după ce a fost condusă la pauză pentru a câştiga cu 19-13. Galezii ocupă locul 2 în clasament şi vor întâlni în ultima etapă Franţa, în deplasare.

×
Subiecte în articol: Anglia
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close