Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Turul Franţei se încheie: Cavendish cucereşte Parisul, dar Contador se încununează iar "Rege"

Turul Franţei se încheie: Cavendish cucereşte Parisul, dar Contador se încununează iar "Rege"

Turul Franţei se încheie: Cavendish cucereşte Parisul, dar Contador se încununează iar "Rege"
Sursa foto: cavendish
26 Iul 2009   •   19:02

Britanicul Mark Cavendish a câştigat etapa cu numărul XXI a Turului Franţei - ultima - într-o manieră clară, şi a încheiat în stil de mare campion "Marea Buclă". Cu rutierul Alberto Contador de la Astana câştigător al Turului 2009, fapt ce era cunoscut, practic, de sâmbătă, Cavendish a obţinut a şasea sa victorie din acestă ediţie a competiţiei şi a trecut linia de finish în stil de mare sprinter. Totuşi, tricoul verde i-a revenit lui Thor Hushovd. Urcătorul competiţiei este Franco Pellizotti.
Etapa pariziană a avut 164 de kilometri, punctul de plecare fiind Montereau - Fault - Yonne şi linia de sosire situându-se pe bulevardul Champs Elysees din capitala Paris. Întrucât cursul etapei este unul plat şi timpul se poate recupera foarte greu, avansul de 4 minute şi 11 secunde pe care îl avea Alberto Contador înaintea etapei în faţa lui Lance Armstrong însemna că doar printr-o mare eroare sau defecţiune tehnică ar fi putut pierde al doilea titlu în Turul Franţei.
De altfel, etapa a fost foarte liniştită iar atacurile au apărut abia în ultimul kilometru, cu echipa Columbia arătând că îl pot propulsa excelent în faţă pe Cavendish. Pe cont propriu, acesta trecea linia de sosire cu o viteză halucinantă. În acest timp, din mijlocul plutonului, Contador ridica mâinile în semn de victorie. Învingătorul Turului a fost şi premiat pe măsură, el primind nu mai puţin de 450.000 de euro pentru tricoul galben obţinut, faţă de câte 25.000, cât au valorat cel verde şi cel alb cu buline roşii.



Tricoul verde - sprinteri
Thor HUSHOVD (Norvegia) 280 puncte
Mark CAVENDISH (Marea Britanie) 270
Gerald CIOLEK (Germania) 172
Jose Joaquin ROJAS (Spania) 145
Tyler FARRAR (Statele Unite) 136
Nicolas ROCHE (Irlanda) 122
Oscar FREIRE (Spania) 119
Franco PELLIZOTTI (Italia) 104
Alberto CONTADOR (Spania) 101
Andréas KLÖDEN (Germania) 89
Tricoul alb - căţărători
Franco PELLIZOTTI (Italia) 210 puncte
Egoi MARTINEZ (Spania) 135
Alberto CONTADOR (Spania) 126
Andy SCHLECK (Luxemburg) 111
Pierrick FEDRIGO (Spania) 99
Christophe KERN (Franţa) 89
Frank SCHLECK (Luxemburg) 88
Mikel ASTARLOZA (Spania) 86
Juan Manuel GARATE (Spania)86
Sandy CASAR (Franţa) 84
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close