Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Turul Franţei: Victorie de etapă şi tricou verde pentru Cavendish. Cancellara păstrează tricoul galben

Turul Franţei: Victorie de etapă şi tricou verde pentru Cavendish. Cancellara păstrează tricoul galben

Turul Franţei: Victorie de etapă şi tricou verde pentru Cavendish. Cancellara păstrează tricoul galben
05 Iul 2009   •   19:57

Mark Cavendish a câştigat a doua etapă a Turului Franţei, ediţia 2009, după un sprint lung în Brignoles. După trialul din Monaco, câştigat de Fabian Cancellara, rutierii au plecat într-o etapă de 187 de kilometri, care a fost condusă o bună perioadă de Stef Clement, Cyril Dessel, Jussi Veikkanen şi Stephane Auge.

Plutonul i-a ajuns însă pe cei patru din urmă, Cavendish a evitat câteva căzături pe final, pentru ca apoi să sprinteze pentru a cincea victorie într-o etapă din Le Tour. Americanul Tyler Farrar a sosit al doilea, iar francezul Romain Feillu al treilea, în timp ce Fabian Cancellara şi-a păstrat tricoul galben, câştigat la contratimp în prima etapă.

Victoria lui Cavendish a confirmat de ce acesta este cel mai bun sprinter din ciclism. Rutierul în vârstă de 24 de ani, care a câştigat patru etape în 2008, înainte să se retragă pentru a se concentra pentru Olimpiadă, a fost poziţionat perfect cu un kilometru înainte de final, graţie ajutorului acordat de colegii de la Colombia, care s-au strâns în fruntea plutonului cu 75 de kilometri înainte de finiş.

Cavendish a preluat după această etapă tricoul verde de la conaţionalul Bradley Wiggins, care a încheiat pe locul 114, după ce a impresionat în contratimpul de sâmbătă. ?Echipa a fost motivată pentru sprint. Am fost protejat bine şi nu mi-am irosit energia. A fost un sprint cam lung, dar am reuşit să îl menţin?, a declarat Cavendish, care a mai câştigat trei etape şi în Giro D?Italia, în 2009.

Septuplul campion al Turului Franţei, Lance Armstrong, a sosit pe locul 80, cu restul plutonului, iar finlandezul Jussi Veikanen a preluat tricoul de căţărător. Etapa de luni are 196.5 kilometri şi se desfăşoară între Marseille şi La Grande-Motte. Cel de-al 96-lea Tur al Franţei trece prin şase ţări şi se încheie pe 26 iulie.
Clasamentul general
1. Fabian CANCELLARA 4h49'34''
2. Alberto CONTADOR + 18''
3. Bradley WIGGINS + 19''
4. Andréas KLÖDEN + 22''
5. Cadel EVANS + 23''
6. Levi LEIPHEIMER + 30''
7. Roman KREUZIGER + 32''
8. Tony MARTIN + 33''
9. Vincenzo NIBALI + 37''
10. Lance ARMSTRONG + 40''

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: mark cavendish Turul Frantei
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close