Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Turul Franţei: Victorie pentru Sergei Ivanov. Hincapie, la un pas de tricoul galben (VIDEO)

Turul Franţei: Victorie pentru Sergei Ivanov. Hincapie, la un pas de tricoul galben (VIDEO)

Turul Franţei: Victorie pentru Sergei Ivanov. Hincapie, la un pas de tricoul galben (VIDEO)
19 Iul 2009   •   12:11

Rutierul rus al echipei Katusha, Sergei Ivanov, a câştigat etapa a 14-a a Turului Franţei, care s-a disputat între localităţile Colmar şi Besancon. Ivanov nu mai câştigase o etapă în Le Tour din 2001, iar succesul său de sâmbătă este primul al unui ciclist rus după o pauză de trei ani. Sosit la 16 secunde în spatele câştigătorului, George Hincapie a fost foarte aproape de a prelua tricoul galben de la italianul Rinaldo Nocentini, dar trena foarte puternică dusă de Garmin în ultima parte a năruit visele americanului de la Columbia, care se mulţumeşte cu locul 2 în clasamentul general, la cinci secunde de lider.

După doar 20 de kilometri de la start, nu mai puţin de 13 rutieri au evadat, cu dorinţa clară de a câştiga etapa. Grupul din vârf a menţinut constantă distanţa faţă de restul plutonului, atacul decisiv aparţinându-i rusului Ivanov cu 10 kilometri înainte de final. Rutierul de la Katiusha nu a mai putut fi ajuns, astfel că a trecut primul linia de sosire la Besancon. pe poziţia secundă a sosit Nicolas Roche, iar podiumul a fost completat de Hayden Roulston.

Deşi a pierdut lupta pentru locul 13 cu Mark Cavendish, norvegianul Thor Hushovd şi-a păstrat tricoul verde, pentru cel mai bun sprinter, după ce britanicul a fost retrogradat până pe locul 154 în atapa a 14-a, în urma faptului că şi-a blocat ilegal rivalul.

Etapa a 15-a, între Pontarlier şi Verbier, se anunţă una extrem de disputată, aceasta cuprinzând patru căţărări de categoria a III-a, una de categoria a II-a şi finalul într-o ascensiune de categoria I.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Turul Frantei
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close