Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Turul Franţei: Victorie record pentru Cavendish, însă insuficientă pentru tricoul verde

Turul Franţei: Victorie record pentru Cavendish, însă insuficientă pentru tricoul verde

Turul Franţei: Victorie record pentru Cavendish, însă insuficientă pentru tricoul verde
Sursa foto: Mark Cavendish, Tour de France
24 Iul 2009   •   21:39

Mark Cavendish a reuşit o nouă cursă extraordinară câştigând etapa a 19-a din Turul Franţei la sprint şi obţinând astfel a cincea victorie în ediţia actuală a competiţiei.

În toată cariera, Cavendish a acumulat nouă victorii de etapă, stabilind un record britanic în acest sens, după ce a depăşit recordul lui Barry Hoban. Graţie colegilor de la Columbia, Cavendish a stat aproape în fruntea plutonului la finalul unei căţărări de categoria a doua, pe finalul etapei, şi a fost purtat spre victorie pe coborâre, unde s-a impus la sprint în faţa rivalului său, Thor Hushovd. Norvegianul a terminat pe locul doi şi şi-a păstrat tricoul verde, cu un avantaj de 25 de puncte asupra lui Cavendish, în timp ce neamţul Gerald Ciolek a sosit al treilea.

?Am dat totul pentru a trece primul linia de finiş. Această etapă nu a fost croită pentru mine, aţi văzut echipa Rabobank gonind pe căţărare, însă echipa mea m-a ţinut în faţă şi am rezistat, deşi a fost foarte greu. Au dat totul pentru mine. Am prins ultimii doi evadaţi pe final şi Tony m-a purtat până la 200 de metri de finiş. Era cam departe să atac, dar a trebuit să o fac. Mă bucur pentru victorie, a fost uimitoare?, a spus Cavendish, care are o sarcină imposibilă pentru a-l învinge pe Hushovd în ultimele două etape.

Britanicul Bradley Wiggins a pierdut patru secunde în faţa rivalului la podium Lance Armstrong. Americanul, care se află pe locul trei în clasamentul general, şi-a extins avantajul la 15 secunde în faţa lui Wiggins, după etapa de vineri.

Spaniolul Alberto Contador păstrează, cu mari şanse de victorie, tricoul galben, după ce a terminat etapa de 178 de kilometri dintre Bourgoin Jallieu şi Aubenas în acelaşi grup cu Wiggins şi Andy Schleck, locul doi în clasamentul general.

Sâmbătă, etapa a 20-a a Turului Franţei se termină pe Mont Ventoux, cu o căţărare de categorie specială, care cu siguranţă va afecta podiumul şi va oferi câteva răsturnări de clasament interesante. Contador, campion în 2007, are totuşi un avantaj de peste patru minute în faţa lui Schleck şi este într-o poziţie favorabilă pentru a câştiga al doilea Tur. ?A fost foarte dificil, cu un start foarte rapid, pentru că multe echipe nu aveau reprezentanţi în evadarea iniţială. A fost foarte rapid şi pe căţărare, pentru că multe echipe voiau să scape de Cavendish?, a explicat Contador.

Etapa a 19-a:

1. Mark Cavendish (GB/Columbia ) 3ore 50min 35s
2. Thor Hushovd (Nor/Cervelo) "
3. Gerald Ciolek (Ger/Milram) "
4. Greg Van Avermaet (Bel/Silence-Lotto) "
5. Oscar Freire (Spa/Rabobank ) "
6. Jerome Pineau (Fra/Quick-Step) "
7. Fumiyuki Beppu (Jpn/Skil-Shimano) "
8. Nicolas Roche (Ire/AG2R) "
9. Christophe Le Mevel (Fra/Francaise des Jeux) "
10. Martijn Maaskant (Ned/Garmin) "

12. Lance Armstrong (US/Astana) "
14. Bradley Wiggins (GB/Garmin) + 4sec
24. Alberto Contador (Spa/Astana ) "

Clasamentul general:
1. Alberto Contador (Spa/Astana) 77ore 06min 18s
2. Andy Schleck (Lux/Saxo Bank ) + 4min 11s
3. Lance Armstrong (US/Astana) + 5min 21s
4. Bradley Wiggins (GB/Garmin ) + 5min 36s
5. Andreas Kloeden (Ger/Astana ) + 5min 38s
6. Frank Schleck (Lux/Saxo Bank ) + 5min 59s

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: mark cavendish Turul Frantei
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close