Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Un fost campion mondial la snooker a învins cancerul, dar poate muri pentru că n-are dinţi

Un fost campion mondial la snooker a învins cancerul, dar poate muri pentru că n-are dinţi

Un fost campion mondial la snooker a învins cancerul, dar poate muri pentru că n-are dinţi
Sursa foto: Alex Higgins
18 Mai 2010   •   19:53

Nord-irlandezul Alex Higgins este un fost dublu campion mondial şi de tot atâtea ori vicecampion mondial la snooker, care trăieşte o adevărată dramă. Ajuns la 61 de ani, Higgins a câştigat deja cea mai mare bătălie a vieţii, trecând peste un cancer la gât. Din păcate, însă, tratamentul cu radiaţii l-a lăsat fără dinţi şi l-a obligat să se hrănească doar cu mâncare pentru bebeluşi. Încet, Higgins se stinge iar mai mulţi prieteni ai săi au lansat o campania naţională pentru a strânge 20.000 de lire sterline, pentru o operaţie de implant dentar.
Bătrânul fost dublu campion mondial a suferit un tratament cu unde radio care i-a distrus dinţii. De atunci, Higgins a pierdut periculos de mult în greutate
"Încercăm cu disperare să strângem 20.000 de lire pentru implanturi dentare. Stomatologii spun că astfel va putea mânca şi trăi normal din nou. Alex trăieşte într-un apartament minuscul din Belfast şi se hrăneşte cu mâncare pentru copii mici. Este foarte tristă situaţia. Dacă nu facem ceva, ar putea muri.", a alertat un prieten, Will Robinson, potrivit Eurosport.
"Este încă iubit de mulţi şi sperăm că oamenii îşi vor aminti ce a adus sportului. Ar fi extraordinar să îşi revină şi, cine ştie, să îl vedem înapoi la masă la un moment dat.", a încheiat Robinson.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cancer
Parteneri
Scandal monstru în Parlament: deputatul lovit în față de un fost ministru
x close