Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Un rugbist japonez s-a dopat cu o cremă de creştere a mustăţii

Un rugbist japonez s-a dopat cu o cremă de creştere a mustăţii

Un rugbist japonez s-a dopat cu o cremă de creştere a mustăţii
22 Iun 2011   •   15:37

Un jucător japonez de rugby este în pericol să piardă participarea la Cupa Mondială din acest an, găzduită de Noua Zeelandă, după ce a fost depistat pozitiv la un control antidoping. Ryohei Yamanaka a folosit o cremă pe bază de steroizi care ajută la creşterea mustăţii şi riscă acum doi ani de suspendare.

Ryohei a folosit o cremă în încercarea de a-şi face mustaţa să crească. Se pare însă că aceasta conţinea un steroid, lucru pe care nu îl ştia. Este o întâmplare nefericită, pentru că, mai mult ca sigur, va fi suspendat, ceea ce ne dă planurile în privinţa Cupei Mondiale peste cap”, a declarat John Kirwan, antrenorul Japoniei, citat de Eurosport.

Va fi norocos dacă va scăpa cu o pedeapsă de şase luni, dar probabil va primi doi ani. Am vorbit cu el şi nu cred că este conştient de cât de severe sunt organismele internaţionale în astfel de cazuri. Nu s-a gândit înainte de a folosi crema respectivă şi se pare că a fost depistat pozitiv şi la proba B. Din ce am înţeles, este nevinovat, dar IRB nu este de aceeaşi părere”, a mai spus Kirwan.

Prin intermediul contului său de Twitter, rugbistul de 22 de ani şi-a cerut scuze pentru incident, spunând că „regret extrem de mult faptul că am cauzat astfel de probleme”.

×
Subiecte în articol: dopaj rugby japonia crema mustata
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close