Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Usain Bolt a pierdut una din cele nouă medalii olimpice, după ce un coleg a fost testat pozitiv

Usain Bolt a pierdut una din cele nouă medalii olimpice, după ce un coleg a fost testat pozitiv

Usain Bolt a pierdut una din cele nouă medalii olimpice, după ce un coleg a fost testat pozitiv
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Ian 2017   •   17:04

Usain Bolt va trebui să înapoieze una din cele nouă medalii olimpice, după ce colegul jamaican Nesta Carter a fost depistat pozitiv la un control privind folosirea de substanțe interzise.

Carter a făcut parte din cvartetul jamaican care a câștigat proba de ștafetă 4x100 metri la Beijing, în 2008.

 

Proba lui Carter a fost una din cele 454 selectate și retestate de Comitetul Olimpic International, anul trecut, și s-a descoperit că ar conține urme de methylhexaneamină.

Bolt, în vârstă de 30 de ani, reușise vara trecută, la Rio, „o triplă de triple”, cucerind pentru a treia oară consecutiv trei medalii de aur, în probleme de 100 metri, 200 metri și 4x100 metri ștafetă. 

Carter, în vârstă de 31 de ani, a făcut parte și din echipa care a câștigat evenimentul de ștafetă la Londra, în urmă cu cinci ani, precum a ajutat și Jamaica să câștige Campionatul Mondial în 2011, 2013 și 2015.

La Beijing alergase primul în cadrul ștafetei, fiind urmat de Michael Frater, Asafa Powell și Usain Bolt. Echipa câștigase cu un record mondial la acea vreme de 37,1 secunde, în fața Trinidad și Tobago și Japoniei, care vor avansa acum pe podium. Bronzul va reveni Braziliei. 

×
Subiecte în articol: Usain Bolt
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close