Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Usain Bolt vrea să bată recordurile mondiale la 100 şi 200 de metri la CM de la Moscova

Usain Bolt vrea să bată recordurile mondiale la 100 şi 200 de metri la CM de la Moscova

Usain Bolt vrea să bată recordurile mondiale la 100 şi 200 de metri la CM de la Moscova
de M.T.    |    31 Iul 2013   •   19:45

Usain Bolt crede că este capabil să bată recordurile mondiale în probele de 100 şi 200 de metri, la Campionatele Mondiale de Atletism, care vor avea loc la Moscova.

Sprinterul jamaican deţine ambele recorduri, 9,58 secunde la 100 de metri şi 19,19 secunde la 200 de metri, pe care le-a stabilit în urmă cu patru ani, la Mondialele de la Berlin.

Cu câteva zile înainte de startul competiţiei din capitala Rusiei, sportivul de 26 de ani, de şase ori campion olimpic, crede că performanţele reuşite în 2009 pot fi îmunătăţite.

„Da, bineînţeles că pot bate recordul mondial la 100 de metri. Va fi nevoie de o cursă aproape perfectă din punct de vedere tehnic şi de condiţii meteo bune, dar sunt concentrat pentru a ajunge la o formă fizică ce-mi va permite să o fac”, a declarat Bolt.

„Recordul de la 200 de metri va fi cel pe care chiar mi-ar plăcea să-l bat şi vreau să văd dacă este posibil să cobor sub 19 secunde. Asta ar fi ceva cu adevărat special”, a continuat jamaicanul.

Bolt va merge la Moscova din postura de campion mondial doar în proba de 200 de metri, după ce, în 2011, la Daegu, a fost descalificat la sută, din cauza unui start fals.

„Nu mă mai gândesc la asta. A fost dezamăgitor, pentru că eram într-o formă foarte bună şi ştiam că pot lua medalia de aur. Dar acum totul a rămas în urmă. Am învăţat din acea experienţă şi am mers mai departe. Sunt concentrat pe Moscova şi foarte bine pregătit”, a încheiat triplul campion olimpic de la Londra.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close