Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Victorie istorică în proba masculină de mogule: Canada obţine primul aur din istorie ca ţară gazdă

Victorie istorică în proba masculină de mogule: Canada obţine primul aur din istorie ca ţară gazdă

Victorie istorică în proba masculină de mogule: Canada obţine primul aur din istorie ca ţară gazdă
15 Feb 2010   •   12:00

Sub o presiune imensă, Alexandre Bilodeau a reuşit să aducă prima medalie olimpică de aur Canadei, la o ediţie a Jocurilor organizată de această ţară. Canada nu a câştigat niciodată o medalie olimpică de aur pe teren propriu, eşuând la Olimpiada de Vară de la Montreal 1976, precum şi în 1988 la JO de iarnă de la Calgary, însă Bilodeau a reuşit să câştige, duminică seara, proba masculină de schi acrobatic pe teren accidentat.

La o zi după ce compatrioata Jennifer Heil pierdea finala feminină la mustaţă, în faţa americancei Hannah Kearney, Bilodeau a ieşit la rampă şi a zburat printre movilele de zăpadă pe traseul de pe muntele Cypress, făcând o cursă extrem de rapidă şi aproape fără greşeală.

Calificat cu al doilea timp în finală, Bilodeau a evoluat penultimul în competiţie, canadienii stând apoi cu sufletul la gură pe timpul evoluţiei francezului Gauilbaut Colas. Acesta a făcut o cursă aparent bună, însă arbitrii l-au depunctat pentru o dezechilibrare după prima săritură şi Bilodeau şi-a văzut victoria confirmată de uralele spectatorilor prezenţi. "Nu cred că realizez încă. Este prea frumos să fie adevărat. Petrecerea abia începe în Canada", a declarat Bilodeau.

Campionul en-titre, Dale Begg-Smith, originar chiar din Vancouver, dar adoptat de Australia, a luat medalia de argint, în timp ce americanul Bryon Wilson a cucerit bronzul, în faţa a altor doi canadieni.

Antena3.ro

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close