Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Visul canadian amânat de vecini. Hannah Kearney a câştigat pentru SUA aurul olimpic la mogule

Visul canadian amânat de vecini. Hannah Kearney a câştigat pentru SUA aurul olimpic la mogule

Visul canadian amânat de vecini. Hannah Kearney a câştigat pentru SUA aurul olimpic la mogule
14 Feb 2010   •   13:54

Aşteptarea Canadei pentru prima medalie olimpică de aur pe teren propriu nu a luat sfârşit, favorita locală şi campioana en-titre a întrecerii feminine de mogule, Jennifer Heil, fiind devansată de americanca Hannah Kearney.

Canada nu a câştigat niciodată o medalie olimpică de aur pe teren propriu, eşuând la Olimpiada de Vară de la Montreal 1976, precum şi în 1988 la JO de iarnă de la Calgary. Heil, care a câşitgat ultimele patru întreceri de Cupă Mondială, conducea însă clasamentul provizoriu în întrecerea de mogule cu doar Kearney rămasă să schieze şi cei 7.500 de spectatori adunaţi la muntele Cypress, printre care şi prim-ministrul canadian Stephen Harper, păreau să îşi vadă visul cu ochii. Dar americanca - ocupanta locului 22 la Torino, în urmă cu patru ani - a stabilit un record personal de 26,03 şi cu un avans de 0,94 a împins-o pe Heil pe treapta a doua a podiumului.

O altă sportivă din Statele Unite ale Americii, Shannon Bahrke, a cucerit medalia de bronz, ţara sa ocupând după a doua zi de concurs primul loc în clasamentul pe medalii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close