Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Yelena Isinbayeva a anunţat că se retrage după Campionatele Mondiale din 2013

Yelena Isinbayeva a anunţat că se retrage după Campionatele Mondiale din 2013

Yelena Isinbayeva a anunţat că se retrage după Campionatele Mondiale din 2013
de M.T.    |    24 Iul 2013   •   11:12

Rusoaica Yelena Isinbayeva, dublă campioană olimpică şi mondială în proba de săritura cu prăjina, a anunţat că se va retrage din activitate după Campionatele Mondiale de atletism din acest an, competiţie care va avea loc la Moscova, în luna august.

Anunţul sportivei de 31 de ani a fost făcut imediat după câştigarea titlului la naţionalele Rusiei, cu o săritură de 4,75 metri.

„Cariera mea se va încheia la Campionatele Mondiale. Pentru mine, va fi un moment de nostalgie. Voi încerca să mă bucur de el şi voi da tot ce am mai bun”, a spus Isinbayeva.

După ce a câştigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, rusoaica a declarat că va încerca să obţină o nouă clasare pe podium la Rio, în 2016, dar îşi doreşte ca înainte să aibă un copil.

„Îmi voi încheia cariera pe acelaşi stadion pe care am câştigat primul meu titlu. Mă aştept la un sprijin enorm din partea fanilor pentru eveniment, am nevoie să arăt de ce sunt capabilă. Sunt pregătită să lupt pentru victorie”, a mai precizat cea care este considerată cea mai bună sportivă din istorie în această disciplină.

De-a lungul carierei sale, Isinbayeva a cucerit două titluri olimpice, în 2004 şi 2008, două titluri mondiale în aer liber, în 2005 şi 2007, şi patru în sală.

Rusoaica a stabilit nu mai puţin de 28 de recorduri mondiale, primul în 2003, şi a fost prima săritoare cu prăjina care a depăşit bariera celor 5 metri.

Deţine în continuare cea mai bună performanţă din toate timpurile în această probă, 5,06 metri, record stabilit în 2009, într-un concurs desfăşurat la Zurich, în cadrul circuitului Diamond League.

Preşedintele federaţiei ruse de atletism, Valentin Balakhnichev, a declarat că o aşteaptă pe Isinbayeva să se alăture echipei sale şi chiar s-a arătat dispus să-i cedeze postul său.

„Dacă vrea să fie preşedintele federaţiei, o voi lăsa şi o voi susţine în această decizie”, a spus Balakhnichev, potrivit Ria Novosti.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close