Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Zoltan Kelemen, patinatorul care a ignorat lipsa unui ochi şi s-a calificat la JO de iarnă

Zoltan Kelemen, patinatorul care a ignorat lipsa unui ochi şi s-a calificat la JO de iarnă

Zoltan Kelemen, patinatorul care a ignorat lipsa unui ochi şi s-a calificat la JO de iarnă
Sursa foto: zoltan kelemen
05 Oct 2009   •   20:03

Vede cu un singur ochi dar asta nu l-a împiedicat să-şi urmeze visul: să facă patinaj de performanţă. Un român de 23 de ani s-a calificat la Jocurile Olimpice din 2010 în ciuda faptului că poartă proteză la ochiul drept iar Institutul Naţional Medical nu i-a dat aviz pentru a participa la competiţii sportive. Zoltan Kelemen a concurat însă, pe propria semnătură iar, la ultimul turneu din Germania, s-a calificat la Olimpiada de iarnă care va avea loc la Vancouver.
"Eu când intru pe gheaţă nu mă mai gândesc la lucruri rele uit tot nu poate să mă influenţeze nimeni şi nimic", a declarat Kelemen, aflat la Obersdorf, în Germania, unde îşi face antrenamentele.
El e Zoltan Kelemen, patinator. Are 23 de ani din care 18 i-a petrecut la antrenamente. A rămas fără un ochi în urma unui accident în copilărie. În loc să-l oprească l-a îndârjit.
"Încerc să arăt că nu sunt diferit de ceilalţi cu nimica şi că pe gheaţă nu am nicio dificultate. Nu a fost întotdeauna uşor."
O dată pe an primeşte acelaşi verdict la vizita medicală - inapt pentru competiţii sportive.
"Riscul e că pot să pierd şi celălalt ochi asta e riscul nu doar accidentul în sine", a continuat Kelemen.
Aşa că, pentru a intra pe gheaţă la concursurile naţionale şi internaţionale, concurează pe propria semnătură.
Un sport ca patinajul, în care e nevoie de orientare în spaţiu, când eşti în aer şi faci şi 3 rotaţii într-o secundă normal că echilibrul asta vine de la ureche si coordonarea cu ochii. El este o excepţie şi a dovedit prin tot ce a făcut până acum că a putut să treacă peste acest handicap. Este un sportiv extrem de dedicat. Nu am întâlnit un sportiv care să spună "fac cât trebuie", a declarat Sorina Mladin, coregrafa lui Zoltan.
Este triplu campion naţional. Iar la ultima competiţie din Germania şi-a arătat valoarea: s-a calificat pentru Jocurile Olimpice de iarnă de anul viitor.
"Peste 4 ani aş vrea să mă văd tot la olimpiadă in 2014", a încheiat Kelemen, convins că nimic nu îl va opri nici în viitor.
Antena 3

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close