Antena 3 Sport Anchetă șocantă despre "dopajul legal" în sport: "Astmul e indus de antrenori prin efort, apoi se iau reţete de medicamente interzise"

Anchetă șocantă despre "dopajul legal" în sport: "Astmul e indus de antrenori prin efort, apoi se iau reţete de medicamente interzise"

16 Sep 2016   •   13:08
Anchetă șocantă despre "dopajul legal" în sport: "Astmul e indus de antrenori prin efort, apoi se iau reţete de medicamente interzise"

ProSport a discutat joi cu trei doctori sportivi. Unul dintre ei este Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei naţionale de fotbal a României. Ceilalţi doi au împreună zeci de ani de activitate în sporturi practicate de vedetele aflate pe lista hackerilor de la Fancy Bear, motiv pentru care nu au dorit să le fie dezvăluită identitatea. Ei sunt „sursa #1” şi „sursa #2”. Dezvăluirile lor sunt şocante.

Pe 13 august 2016, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, înotătoarea daneză Blume Pernille intra în bazinul olimpic şi termina proba de 50 de metri în 24,07 secunde, cu o fracţiune de secundă sub recordul olimpic. Blonda reuşea să bată înotătoare mult mai experimentate şi să obţină primul titlu olimpic pentru Danemarca după 68 de ani. În aceeaşi zi, Pernille câştiga bronzul pentru Danemarca în proba de ştafetă 4x100 de metri mixt. O zi perfectă pentru o tânără de 22 de ani.

24 de ore mai târziu, pe 14 august, Pernille a fost testată de oficialii Agenţiei Mondiale Anti-Doping (WADA), iar proba ei de urină conţinea Terbutalină, o substanţă care se încadrează pe lista interzisă de WADA, la capitolul „S.3 – Beta 2 agonişti”.

Fişa testului este confidenţială şi a fost înregistrată în baza de date a agenţiei mondiale pe 19 august. Nimeni din exterior nu a avut acces la rezultat şi acesta ar fi rămas secret dacă hackerii de la Fancy Bear - un grup misterios acuzat că ar avea legături cu Glavnoje Razvedyvatel'noje Upravlenije, pe scurt GRU, serviciul secret al armatei ruse – nu ar fi publicat joi fişa înotătoarei daneze.

Continuarea în ProSport

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close