Antena 3 CNN Sport Au început Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Nanjing

Au început Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Nanjing

Au început Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Nanjing
17 Aug 2014   •   12:35
Componenţii echipei României au asistat, alături de alţi peste 3500 de tineri sportivi din 204 ţări, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice pentru Tineret de la Nanjing, în prezenţa preşedintelui Chinei, Xi Jin Ping, şi a şefului Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach.
Potrivit Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), aproape 60 000 de spectatori au urmărit din tribune un spectacol grandios, conceput ca o metaforă între prezent şi trecut, care a îmbinat armonios descoperirile ştiinţifice, cultura, arta şi tradiţii comerciale chineze. Cele patru teme ale show-ului au fost astronomia, "vedeta" fiind sfera armilară (formată din mai multe inele concentrice metalice care reprezintă traiectoriile principalelor corpuri cereşti  raportate la Pământ), inventata în urmă cu 1900 de ani de astronomul Zhang Heng, porţelanul - descoperit în urmă cu 3000 de ani în timpul dinastiei Shang, drumul mătăsii pe uscat şi pe mare. În spaţiul amenajat special din mijlocul stadionului s-au perindat peste 4000 de artişti, care au purtat 4.800 de costume de 58 de tipuri, şi s-au antrenat mai bine de şase luni.
Ultimul purtător al torţei a fost Ruolin Chen, prima sportivă din China care, la sărituri în apă de la platformă, a cucerit toate medaliile de aur posibile, la Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale şi Cupe Mondiale. Ea a aprins flacăra olimpică prin declanşarea unui foc de artificii pornit de la sfera armilară.
La această ediţie a JOT, organizatorii au decis o mică abatere de la ritualul olimpic. Pe stadion au defilat doar purtătorii de drapele ai fiecarei ţări participante, nu şi restul componenţilor delegaţiei, Adina Diaconu fiind purtătorul de drapel al României. 
 

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close