Antena 3 CNN Sport Cătălin Chirilă, campion mondial la canoe. Canoistul român a luat aurul

Cătălin Chirilă, campion mondial la canoe. Canoistul român a luat aurul

Canoistul român Cătălin Chirilă a câștigat medalia de aur, duminică, la Campionatele Mondiale de Canoe Sprint din Halifax 2022 din Canada.

Cătălin Chirilă, campion mondial la canoe. Canoistul român a luat aurul
Sursa foto: captura Facebook
de Georgiana Adam    |    07 Aug 2022   •   19:03

Românul a participat la proba simplu pe distanța de 1000 de metri.

”Aur mondial pentru Cătălin Chirilă!

Canoistul român a reușit să câștige medalia de aur la canoe simplu pe distanța de 1000 m la Campionatele Mondiale de Canoe Sprint din Halifax, Canada.

Cătălin, antrenat de Florin Popescu și Petre Condrat, a reușit să câștige a doua medalie la această ediție de mondiale după argintul de ieri de la C1 -500 m.

Azi (duminică - n.r.), Cătălin l-a depășit pe campionul olimpic Isaquias Santos, din Brazilia și pe cehul Martin Fuksa. Cătălin a gestionat extraordinar această cursă și visul de a readuce canoea de simplu în elita mondială s-a împlinit. 

Aur Cătălin Chirilă C1 1000 m

Cătălin Chirilă și cursa de aur de la mondiale! Canoistul român a câștigat aurul mondial pe distanța olimpică la canoe simplu 1000 m. Cursa de aur, emoțiile de la final și momentul istoric, primul aur după 36 de ani, al 4-lea român campion mondial în această probă. Ivan Patzaichin zâmbește din cer!

Publicată de Comitetul Olimpic și Sportiv Român pe Duminică, 7 august 2022

După aurul lui Aurel Macarencu din 1986 este prima reușită de aur la C1 1000 m pentru România. Ivan Patzaichin de două ori, în 1973 și 1977 și Simion Ismailciuc, în 1963, sunt singurii români care au mai luat aur în această probă.

Ultima medalie pentru România în această probă datează din 1994, bronz Victor Partnoi”, se arată pe pagina de Facebook a Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

AUUUR mondial pentru Cătălin Chirilă! Canoistul român a reușit să câștige medalia de aur la canoe simplu pe distanța...

Publicată de Comitetul Olimpic și Sportiv Român pe Duminică, 7 august 2022

 

×
Subiecte în articol: Cătălin Chirilă
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close