Antena 3 CNN Sport Primele cuvinte ale lui Eriksen după resuscitare. Mărturia medicului care l-a salvat

Primele cuvinte ale lui Eriksen după resuscitare. Mărturia medicului care l-a salvat

Unul dintre medicii care l-au resuscitat pe jucătorul danez, Christian Eriksen, a povestit cum a fost revenirea la viață a fotbalistului.

Primele cuvinte ale lui Eriksen după resuscitare. Mărturia medicului care l-a salvat
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    17 Iun 2021   •   15:05

Medicul german al UEFA, Jens Kleinefeld, care a participat activ la resuscitarea danezului  pe teren, a vorbit, într-un interviu pentru Funke, despre momentele emoționante în care fotbalistul şi-a recăpătat conștiența.

“Aproximativ 30 de secunde mai târziu, jucătorul a deschis ochii şi am putut vorbi cu el. A fost un moment foarte emoționant, pentru că la urgențele medicale de acest gen, în viața de zi cu zi, șansele de succes sunt mult mai mici”, a declarat Kleinefeld, potrivit Adevărul.ro.

Medicul a povestit și care au fost primele cuvinte ale fotbalistului: 

Medic: “Te-ai întors printre noi?”

Eriksen: “Da, m-am întors. La naiba. Am doar 29 de ani”.

În minutul 43 al meciului Danemarca - Finlanda, scor 0-1, din grupa B de la Campionatul European, jucătorul danez Christian Eriksen, în vârstă de 29 de ani, care era într-o fază de atac a echipei sale și primise o pasă de la un coechipier, s-a prăbușit inconștient pe teren. 

Jucătorul nu a mai respirat iar pe teren au intervenit de urgenţă medicii care au început manevrele de resuscitare cu un defibrilator.

Timp de 15 minute, jucătorii danezi au format un zid în jurul medicilor şi a coechipierului lor căzut la pământ, pentru ca manevrele de resuscitare să nu fie surprinse de camerele de luat vedere.

În cele din urmă, jucătorul a fost transportat cu targa în cabinetul stadionului şi dus apoi la spital.

UEFA a confirmat la aproximativ 30 de minute de la momentul prăbușirii jucătorului pe stadion că acesta a fost stabilizat.


 

×
Subiecte în articol: Christian Eriksen
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close