Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Africanii au probleme în amicale: Ghana şi Camerun, învinse la scor de Olanda, respectiv Portugalia

Africanii au probleme în amicale: Ghana şi Camerun, învinse la scor de Olanda, respectiv Portugalia

Africanii au probleme în amicale: Ghana şi Camerun, învinse la scor de Olanda, respectiv Portugalia
02 Iun 2010   •   12:41

Patru jucători diferiţi au înscris marţi într-un meci în care Olanda şi-a arătat forţa ofensivă învingând Ghana cu 4-1, în pregătirile pentru Cupa Mondială. Nici Camerun, o altă ţară africană, nu a reuşit prea multe în meciul cu Portugalia, cedân meciul cu 1-3, astfel că speranţele africanilor pentru rezultate bune la prima Cupa Mondială de pe "continentul negru" par să fie deşarte.

Dirk Kuyt a marcat în prima repriză, înainte ca Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder şi Robin van Persie să adauge restul golurilor în ultimele 20 de minute de joc. Van Persie a închis tabela în minutul 87, din penalty, şi a egalat legendele Ruud Gullit şi Johan Neeskens în clasamentul golgheterilor olandezi, cu 17 reuşite internaţionale.

Asamoah Gyan a înscris singurul gol pentru Ghana, care a profitat de o greşeală în apărare pentru a duce scorul la 2-1 în minutul 78.

"Jocul nostru a fost foarte bun. Am fost periculoşi pe contraatac în repriza a doua. Am plimbat bine mingea şi am înscris nişte goluri foarte bune", a declarat Giovanni van Bronckhorst, căpitanul olandezilor.

Ghana, care a jucat fără mijlocaşul lui Chelsea, Michael Essien, accidentat, a pus rar în pericol poarta "portocalelor". "Păcat că am primit gol. Nu le-am dat mai nicio şansă, a fost doar o problemă de comunicare", a declarat selecţionerul Bert van Marwijk.

Olanda va juca cu Ungaria, la Amsterdam, duminică, în ultimul amical înainte de a pleca spre Africa de Sud. Ghana, de partea cealaltă, va întâlni Letonia în aceeaşi zi.


Altfel, Portugalia a învins cu 3-1 Camerun, golurile fiind marcate de Raul Meireles '32, '46 şi Nani '81, în timp ce pentru africani a înscris Webo '69.

Alte rezultate:
Australia 1 - 0 Danemarca
Elveţia 0 - 1 Costa Rica

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close