Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Alex Ferguson: "Se vorbea că Rooney va fi jucătorul turneului, au fost aşteptări mari"

Alex Ferguson: "Se vorbea că Rooney va fi jucătorul turneului, au fost aşteptări mari"

Alex Ferguson: "Se vorbea că Rooney va fi jucătorul turneului, au fost aşteptări mari"
06 Iul 2010   •   13:12

Cel mai bun om al lui Manchester United din sezonul trecut, atacantul Wayne Rooney, era văzut ca o viitoare stea a turneului din Africa de Sud. Prestaţiile sale de la Cupa Mondială au fost, însă, modeste, iar Alex Ferguson are explicaţia pentru forma proastă a jucătorului. Aşteptările foarte mari l-au afectat pe atacantul englez, dar şi faptul că nu avea mare experienţă în meciuri de Cupa Mondială.


"Cred că au fost aşteptări foarte mari de la el. Se vorbea că va fi jucătorul turneului. Nu uitaţi, acesta a fost preludiul întregii poveşti care a urmat. Avea să fie o stea, să îi eclipseze pe toţi, Messi şi Ronaldo. Acestea erau aşteptările. Şi el nu are experienţa turneelor finale de Cupa Mondială. Aşteptaţi, în patru ani veţi vedea un alt jucător.", a spus Ferguson pentru Skysports.

Calificarea facilă la turneul final din Africa de Sud a fost văzută ca un lucru pozitiv de presa britanică la acea vreme. Ferguson crede, însă, privind înapoi, că le-ar fi folosit mult mai mult englezilor să aibă adversari foarte dificili în grupă.

"Va fi foarte greu de răspuns la întrebarea de ce englezii nu ajung la o formă mai bună. Am urmărit meciurile lor şi nu am înţeles ce am văzut. Aşteptările mari au avut rolul lor. S-au calificat dintr-o grupă în care şansele să nu meargă mai departe erau 1 la 1 milion. Aşa că au ajuns uşor la turneul final. Poate ar fi fost mai bine dată Anglia ar fi avut o grupă de calificare mai grea. Şi-ar fi câştigat dreptul de a fi favoriţi şi i-ar fi ajutat meciurile grele disputate în grupe."


Ferguson, antrenor foarte experimentat în Premier League, dă vina pe sistemul competiţional din Anglia pentru eşecul echipei naţionale, dar îi laudă pe germani pentru mentalitatea lor învingătoare.

"Mentalitatea organizată pe care o au nemţii, încrederea în ei înşişi îi poartă departe. Nicio echipă engleză nu are experienţa unei semifinale de Cupa Mondială, dar mentalitatea germană spune 'Noi suntem mereu în semifinale'. Plus faptul că au o lună de pauză în ianuarie sigur îi ajută. Toate echipele engleze joacă în continuu în Premier League, deci sunt toate afectate.",
a conchis legendarul antrenor al lui Manchester United.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close