Algeria - Slovenia 0-1. Slovenii conduc Grupa C înaintea partidelor cu Anglia şi Statele Unite

13 Iun 2010   •   16:31
Algeria - Slovenia 0-1. Slovenii conduc Grupa C înaintea partidelor cu Anglia şi Statele Unite

Algeria şi Slovenia au oferit duminică probabil cel mai slab meci de la actuala ediţie a Cupei Mondiale. Partida disputată la Polokwane a fost lipsită de mari ocazii de poartă, victoria europenilor venind pe final, după ce eliminarea algerianului Ghezzal a dereglat mecanismul echipei africane.
?Cenuşăresele? Grupei C de la Cupa Mondială, Algeria şi Slovenia, au încercat duminică să profite de remiza înregistrată între naţionalele Angliei şi Statelor Unite, dar tocmai miza partidei a făcut ca fotbalul să aibă mult de suferit. Două echipe calificare foarte greu la turneul final, în dauna Egiptului şi, respectiv, Rusiei, Algeria şi Slovenia au oferit un fotbal foarte închis, fără ocazii de poartă.
Belhadj şi Matmour şi, de la Slovenia, Valter Birsa, au fost singurii care au pus probleme în prima repriză, golul lăsându-se însă aşteptat. Partea a doua a partide a fost la fel de anostă, momentul psihologic al meciului fiind eliminarea stupidă a algerianului Ghezzal. Acesta a făcut un henţ inutil în careul advers şi a primit al doilea cartonaş galben, lăsându-şi echipa în 10. Slovenii au profitat repede, în minutul 79, când căpitanul Koren a avut poziţie liberă în afara careului, a şutat la colţul lung şi portarul Chaouchi a făcut o mare gafă, ?uitând? pur şi simplu să plonjeze spre minge.
Finalul de partidă nu a mai adus nimic nou, iar Slovenia ia toate cele trei puncte, fiind liderul şocant al Grupei C după disputarea partidelor din prima etapă.
Clasamentul Grupei C:
1. Slovenia - 3 puncte
2-3. Anglia - 1
-. Statele Unite - 1
4. Algeria - 0
Următoarea etapă din Grupa C se va disputa pe 23 iunie. Partidele programate atunci sunt Slovenia - Statele Unite şi Anglia - Algeria.
Antena3.ro

Parteneri
x close