Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Alte trei echipe s-au calificat la Cupa Mondială din 2014

Alte trei echipe s-au calificat la Cupa Mondială din 2014

Alte trei echipe s-au calificat la Cupa Mondială din 2014
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    18 Iun 2013   •   17:25

Australia, Iran şi Coreea de Sud s-au calificat la Cupa Mondială din 2014, alăturându-se astfel Braziliei, în calitate de ţară gazdă, şi Japoniei pe lista echipelor care vor fi prezente la turneul final de anul viitor.

Prima echipă care s-a calificat marţi la Cupa Mondială a fost Australia, "cangurii" asigurându-şi poziţia secundă în grupa B asiatică în urma victoriei obţinute pe teren propriu în faţa Irakului, scor 1-0.

Unicul gol al întâlnirii desfăşurate la Sydney a fost marcat de Joshua Kennedy, în minutul 83, mijlocaşul de 30 de ani reuşind cel mai important gol al carierei la puţin timp după ce intrase pe teren în locul vedetei Tim Cahill.

Kennedy s-a aflat la primul meci pentru naţionala Australiei după mai mult de un an, iar reuşita sa a calificat echipa de la Antipozi la a treia Cupă Mondială consecutivă.

Din grupa B obţinuse deja calificarea Japonia, în timp ce Oman şi Iordania se vor întâlni în meci direct, care va decide ocupanta locului 3 şi echipa care va merge la baraj.

În grupa A, la Ulsan, Iranul a învins Coreea de Sud cu 1-0, graţie golului marcat de Reza Ghoochannejhad în minutul 60, şi a terminat preliminariile pe primul loc.

În ciuda faptului că au pierdut, sud-coreenii vor merge totuşi la turneul final de pe locul 2, datorită golaverajului superior Uzbekistanului, a cărei victorie cu 5-1 în faţa Qatarului a fost insuficientă.

Coreea de Sud va fi prezentă pentru a noua oară consecutiv la Cupa Mondială, din 1986 şi până în prezent doar Germania, Argentina, Brazilia, Spania şi Italia reuşind această performanţă.

În schimb, naţionala Uzbekistanului aşteaptă acum să-şi afle adversara de la baraj, câştigătoarea acestuia urmând să lupte pentru ultimul loc la turneul final cu locul 5 din America de Sud.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close