Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Argentina îşi respectă reputaţia în meciul cu Grecia şi merge în optimi cu Coreea de Sud

Argentina îşi respectă reputaţia în meciul cu Grecia şi merge în optimi cu Coreea de Sud

Argentina îşi respectă reputaţia în meciul cu Grecia şi merge în optimi cu Coreea de Sud
22 Iun 2010   •   23:28

Cu mai mulţi titulari odihniţi, dar cu Messi în continuare în rol de coordonator în teren, Argentina a reuşit o victorie aparent chinuită, dar meritată, în faţa Greciei, în ultimul meci din grupa B a Cupei Mondiale. Elevii lui Maradona s-au impus cu 2-0 şi au câştigat grupa cu maxim de puncte, înregistrând trei victorii la rând şi un golaveraj de 7-1.

Grecia a început meciul apărându-se cu tot efectivul şi mulţumindu-se să îl anihileze pe mijlocaşul Barcelonei. Acesta într-adevăr nu a reuşit încă să spargă gheaţa în Africa de Sud, însă şi-a ajutat îndeajuns colegii să obţină cele trei puncte, în repriza a doua. În prima repriză, Messi a avut două şuturi periculoase pe poarta elenilor, iar Riquelme l-a pus şi el serios la încercare pe Tzorvas, care a prins o zi mare în poarta Greciei, cu un şut de la peste 30 de metri.

Grecii au rezistat doar până în minutul 77, când Demichelis a reluat în plasă, cu un şut în forţă de la şase metri, o minge respinsă de pe linia porţii chiar de un coechipier. Cu un minut înainte de final, Messi a încercat pentru o ultimă oară în faza grupelor să înscrie, însă şutul său a fost respins de goalkeeper-ul grec, doar până la Martin Palermo care a stabilit scorul final: 2-0.

Coreea de Sud - Nigeria 2-2
Argentina merge în optimile de finală alături de Coreea de Sud, poate singura altă echipă din Grupa B care a arătat un fotbal ofensiv, deschis şi plăcut pentru spectatori. Gruparea asiatică a revenit pe tabela de marcaj de la 0-1 cu Nigeria şi a remizat în cele din urmă, scor 2-2, pentru a prinde locul doi în grupă, cu 4 puncte.

Kalu Uche a deschis scorul în minutul 12. Odiah a trecut cu uşurinţă de doi coreeni pe flancul drept, de unde a centrat pentru Uche, care i-a luat faţa omului său de marcaj şi a trimis mingea în plasă. Uche, care a fost cel mai enervant jucător pentru coreeni în tot meciul, a şutat apoi în bară în minutul 35. Asiaticii aveau însă să egaleze înainte de pauză, când Ki Sung-Yong a bătut o lovitură liber până la Lee Jung-Soo, care nemarcat a stabilit scorul primei reprize.

În debutul părţii secunde, Chu-Young Park a dus Coreea de Sud în avantaj cu 2-1 şi scenariul din partida cu Grecia, când au condus cu 1-0 şi au fost învinşi cu 1-2, părea să se repete pentru nigerieni. Nu a fost de acord arbitrul, care în minutul 69 a dictat penalty, iar Yakubu a transformat pentru a aduce "vulturilor" primul punct la Cupa Mondială din 2010.

Clasament:
1. Argentina - 9p
2. Coreea de Sud - 4
3. Grecia - 3
4. Nigeria - 1

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close