Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Argentina şi Uruguay ar putea organiza împreună Cupa Mondială de fotbal din 2030

Argentina şi Uruguay ar putea organiza împreună Cupa Mondială de fotbal din 2030

Argentina şi Uruguay ar putea organiza împreună Cupa Mondială de fotbal din 2030
Sursa foto: Foto: fifa.com
de M.T.    |    05 Iul 2013   •   17:34

FIFA îşi doreşte ca Argentina şi Uruguay să organizeze împreună Cupa Mondială din 2030, pentru a marca astfel centenarul competiţiei.

Cele două ţări au fost finalistele primei ediţii, desfăşurată în 1930, atunci când naţionala Uruguayului, în calitate de gazdă a turneului, s-a impus cu 4-2.

„FIFA îşi doreşte să celebreze 100 de ani de la disputarea primei Cupe Mondiale în Argentina şi Uruguay. Pot confirma acest lucru”, a declarat Julio Grondona, preşedintele federaţiei argentiniene, potrivit ESPN.

„Pentru acest lucru este nevoie ca cele două federaţii să semneze o înţelegere. Nu ştiu exact ce vom pregăti, dar cu siguranţă va fi ceva de calitate”, a mai spus Grondona, care este, de asemenea, vicepreşedinte al forului mondial.

Potrivit Reuters, ministrului Sportului şi Turismului din Uruguay a discutat pe această temă cu preşedintele FIFA, Sepp Blatter, în timpul Cupei Mondiale din 2010, ideea unei candidaturi comune a celor două ţări vecine fiind susţinută de CONMEBOL.

Uruguay a organizat ediţia inaugurală a Cupei Mondiale, în 1930, în timp ce Argentina a fost gazdă în 1978. Ambele echipe naţionale au reuşit să cucerească titlul suprem pe teren propriu.

Până în prezent, Cupa Mondială a mai fost organizată de două ţări o singură dată, în 2002, atunci când turneul final s-a desfăşurat în Coreea de Sud şi Japonia.

Următoarele ediţii ale Cupei Mondiale se vor desfăşura în Brazilia (2014), Rusia (2018) şi Qatar (2022).

×
Subiecte în articol: FIFA Argentina Uruguay
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close